Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Development Forums > Level Design
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-26-2010, 11:44 PM
Fry Fry is offline
Registered User
Fry's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: Germany
Posts: 384
Fry has a spectacular aura about
Gonstruct Feedback

Hey,
so recently we recreated the level rendering in Gonstruct in the hopes of increasing performance and scalability for new features, and I was kind of hoping to get some feedback and testing done in on the current version.
New features are listed in the change log, but generally there's a bunch of layer editing fixes, shading of unselected layers and of course the new level rendering.

Here's a Windows installer which should work.
There's also a Linux binary, but you will most likely have to instruct your packet manager to install "gtksourceviewmm" and "gtkglextmm".

I'm especially interested in any crashes and how to reproduce them, if you find them and any other oddness with the level drawing.
Also, the layer editing controls are obviously pretty terrible right now, so I'm open for suggestions on how to improve them, I've got hotkeys for changing the layer and reordering functionality in mind, but there's probably more.

Also check out the GitHub page if you want, it provides a pretty good platform for bug reports/feature requests, and Dusty has already posted a few suggestions there (ages ago, though).


Bugs we're aware of right now are:
- Flickering when resizing, scrolling or selecting a level
- Screenshot level doesn't work
- Takes all the available CPU time (it's not greedy though and shouldn't slow down other applications)
__________________
Graal Statistics

Top 3 servers at the moment (players):


Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2010, 11:59 PM
DustyPorViva DustyPorViva is offline
Will work for food. Maybe
DustyPorViva's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: Maryland, USA
Posts: 9,589
DustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to DustyPorViva Send a message via MSN to DustyPorViva
Sorry I didn't get back to you on that. Sadly I got an error on the new version:
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2010, 12:23 AM
Fry Fry is offline
Registered User
Fry's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: Germany
Posts: 384
Fry has a spectacular aura about
Quote:
Originally Posted by DustyPorViva View Post
Sorry I didn't get back to you on that. Sadly I got an error on the new version:
Drat, I knew I forgot a DLL. Thanks for the report, fixing it as soon as possible
__________________
Graal Statistics

Top 3 servers at the moment (players):


Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2010, 02:07 AM
DustyPorViva DustyPorViva is offline
Will work for food. Maybe
DustyPorViva's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: Maryland, USA
Posts: 9,589
DustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to DustyPorViva Send a message via MSN to DustyPorViva
Okay, running fine so far. Got a crash error on closing it, however:
Reply With Quote
  #5  
Old 02-27-2010, 03:06 AM
cyan3 cyan3 is offline
Registered User
cyan3's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: England
Posts: 2,919
cyan3 has a brilliant futurecyan3 has a brilliant futurecyan3 has a brilliant futurecyan3 has a brilliant futurecyan3 has a brilliant futurecyan3 has a brilliant futurecyan3 has a brilliant future
Just installing the packages but don't have enough time right now to use it but I'll come back to it tomorrow.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-27-2010, 05:19 AM
Umat Umat is offline
Banned
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 412
Umat will become famous soon enough
Have you compiled it with debugging variables so it's usable in gdb?
Reply With Quote
  #7  
Old 02-27-2010, 05:24 AM
WhiteDragon WhiteDragon is offline
Banned
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,002
WhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by Umat View Post
Have you compiled it with debugging variables so it's usable in gdb?
If he didn't, you can.

All you need on Linux is libboost (was libboost-all-dev in Debian repos), and possibly some other stuff. To compile get premake, move the binary into the source root, and then run
Graal Script Code:
./premake4 embed; ./premake4 gmakesh build.sh 
There might be some more deps you need to resolve, but the compile errors should probably be readable enough to figure out what you need.

Last edited by WhiteDragon; 02-27-2010 at 10:32 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 02-27-2010, 03:58 PM
Birdo13 Birdo13 is offline
Registered User
Join Date: Mar 2002
Location: Bomboria.
Posts: 71
Birdo13 is on a distinguished road
when I go to use it, no tileset shows up? I have pics1.png and pics1_layers.png in my GRaal/levels/tiles folder. And I have Gonstruct in my Graal/Gonstruct folder. I have the preferences set to the graal folder also. How do I get the pics1_layers tileset to load?
__________________

-Lamer
Reply With Quote
  #9  
Old 02-27-2010, 04:00 PM
Umat Umat is offline
Banned
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 412
Umat will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by WhiteDragon View Post
If he didn't, you can.

All you need on Linux is libboost (was libboost-all-dev in Debian repos), and possibly some other stuff. To compile get premake, move the binary into the source root, and then run
Graal Script Code:
./premake4 emed; ./premake4 gmakesh build.sh 
There might be some more deps you need to resolve, but the compile errors should probably be readable enough to figure out what you need.
Oh, right. That was a stupid question. I know how to use premake I use it for personal projects.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-27-2010, 04:34 PM
Fry Fry is offline
Registered User
Fry's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: Germany
Posts: 384
Fry has a spectacular aura about
Okay, fixed the Windows installer (same link), thanks for the reports and sorry it took so long (****ty laptop)!
__________________
Graal Statistics

Top 3 servers at the moment (players):


Reply With Quote
  #11  
Old 02-27-2010, 04:37 PM
Fry Fry is offline
Registered User
Fry's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: Germany
Posts: 384
Fry has a spectacular aura about
Quote:
Originally Posted by Birdo13 View Post
when I go to use it, no tileset shows up? I have pics1.png and pics1_layers.png in my GRaal/levels/tiles folder. And I have Gonstruct in my Graal/Gonstruct folder. I have the preferences set to the graal folder also. How do I get the pics1_layers tileset to load?
Hm, did you add it to the "Tilesets list", marked as a "Main" tileset and open a level? The tileset settings are a bit messy, going to try to come up with a better version of that at some point.
__________________
Graal Statistics

Top 3 servers at the moment (players):


Reply With Quote
  #12  
Old 02-27-2010, 10:08 PM
Deas_Voice Deas_Voice is offline
Deas
Deas_Voice's Avatar
Join Date: Jun 2007
Location: Sweden
Posts: 2,264
Deas_Voice is a jewel in the roughDeas_Voice is a jewel in the rough
Send a message via AIM to Deas_Voice Send a message via MSN to Deas_Voice Send a message via Yahoo to Deas_Voice
silly question, but, does it work on 32bit linux now or is it still for 64bit?
__________________
.
WTF is real life, and where do I Download it?
There is no Real Life, just AFK!
since 2003~
I Support~
ღAeonღ | ღTestbedღ | ღDelteriaღ

if you are going to rep me, don't be an idiot, leave your name!
I got nothing but love for you
Reply With Quote
  #13  
Old 02-27-2010, 10:19 PM
Loriel Loriel is offline
Somewhat rusty
Loriel's Avatar
Join Date: Mar 2001
Posts: 5,059
Loriel is a name known to allLoriel is a name known to allLoriel is a name known to allLoriel is a name known to all
32bit, I did the 64bit linux builds the last time and I did not do anything this time!
Reply With Quote
  #14  
Old 02-27-2010, 10:40 PM
WhiteDragon WhiteDragon is offline
Banned
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,002
WhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by Deas_Voice View Post
silly question, but, does it work on 32bit linux now or is it still for 64bit?
This should work for 64-bit: gonstruct-0.2.0-lin-64bit.tar.gz
Reply With Quote
  #15  
Old 02-27-2010, 11:27 PM
Deas_Voice Deas_Voice is offline
Deas
Deas_Voice's Avatar
Join Date: Jun 2007
Location: Sweden
Posts: 2,264
Deas_Voice is a jewel in the roughDeas_Voice is a jewel in the rough
Send a message via AIM to Deas_Voice Send a message via MSN to Deas_Voice Send a message via Yahoo to Deas_Voice
NPC Code:
[email protected]:~/Desktop/gonstruct-0.2.0$ ./gonstruct
./gonstruct: error while loading shared libraries: libboost_filesystem
8.0: cannot open shared object file: No such file or directory



uhh..

can't find "libboost_filesystem 8.0"..
suggestions?


Quote:
Originally Posted by WhiteDragon View Post
This should work for 64-bit: gonstruct-0.2.0-lin-64bit.tar.gz
sorry mate, i'm a 32bit-er.
__________________
.
WTF is real life, and where do I Download it?
There is no Real Life, just AFK!
since 2003~
I Support~
ღAeonღ | ღTestbedღ | ღDelteriaღ

if you are going to rep me, don't be an idiot, leave your name!
I got nothing but love for you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (C) 1998-2008 Linux cyberjoueurs All Rights Reserved.