Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Graal V6 forums > Your opinion
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-07-2009, 04:15 PM
Darugo Darugo is offline
hi
Darugo's Avatar
Join Date: May 2007
Posts: 63
Darugo is an unknown quantity at this point
Hog

Is it just me, or does Graal seem like a giant hog on virtually everything?
I run a sleek quad core (Q6600), and whenever I roam the Era streets I lag after every 20 or so steps.
This also happened on my old Pentium computer, and this is not my internet.

Any word on Graal not completely sucking up everything?

Also:
Is it just me but whenever I run a game like persay World of Warcraft, or Team Fortress 2. Graal craps out and says 'DirectX couldn't be initialized. Please download it from microsoft
Reply With Quote
  #2  
Old 03-07-2009, 05:23 PM
xXziroXx xXziroXx is offline
Master of Puppets
xXziroXx's Avatar
Join Date: May 2004
Location: Sweden
Posts: 5,288
xXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant future
Send a message via AIM to xXziroXx Send a message via MSN to xXziroXx
More or less exact same problem for me, and I've had it since XP was newly released, and nowadays I use Vista.
__________________

"A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad." - Shigeru Miyamoto
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2009, 05:51 PM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Graal runs very smoothly on my setup, besides the annoying glitches (crashes when you lock the computer, if you add/remove another monitor, Graal's screen turns gray and you have to restart, and it locks up randomly sometimes).

However, it doesn't seem to hog my resources at all.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hogtied.png
Views:	193
Size:	350.9 KB
ID:	47595  
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2009, 06:00 PM
LoneAngelIbesu LoneAngelIbesu is offline
master of infinite loops
LoneAngelIbesu's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Toldeo, Ohio
Posts: 1,049
LoneAngelIbesu has a spectacular aura aboutLoneAngelIbesu has a spectacular aura about
Send a message via AIM to LoneAngelIbesu
Quote:
Originally Posted by cbk1994 View Post
However, it doesn't seem to hog my resources at all.
What graphics set-up do you have? I've seen the pattern of higher quality graphics, a few more problems with Graal.

The computer I'm using has an old S3 ProSavageDDR, and the only thing with Graal that I have to deal with is that I can't see GUIs unless I'm in 16-bit color mode.
__________________
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars."
— Oscar Wilde, Lady Windermere's Fan
Reply With Quote
  #5  
Old 03-07-2009, 06:05 PM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by LoneAngelIbesu View Post
What graphics set-up do you have?
NVIDIA GeForce 9600M GT on a MacBook Pro with 2x Intel Core 2 Duo CPUs @ 2.6 GHz with 4 GB RAM.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 03-07-2009, 06:29 PM
Deas_Voice Deas_Voice is offline
Deas
Deas_Voice's Avatar
Join Date: Jun 2007
Location: Sweden
Posts: 2,264
Deas_Voice is a jewel in the roughDeas_Voice is a jewel in the rough
Send a message via AIM to Deas_Voice Send a message via MSN to Deas_Voice Send a message via Yahoo to Deas_Voice
i took two pictures inside and outside on Era. i lag pretty bad too, but its not just era, its Zodiac, Zone, GK ( and others ).
i know it's my OS (vista) not the servers.

Edit: i know it is the wrong thread but i just wanted to say it
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	graal_lag.png
Views:	180
Size:	128.8 KB
ID:	47598   Click image for larger version

Name:	graal_lag2.png
Views:	199
Size:	535.6 KB
ID:	47599  
__________________
.
WTF is real life, and where do I Download it?
There is no Real Life, just AFK!
since 2003~
I Support~
ღAeonღ | ღTestbedღ | ღDelteriaღ

if you are going to rep me, don't be an idiot, leave your name!
I got nothing but love for you
Reply With Quote
  #7  
Old 03-07-2009, 07:47 PM
Darugo Darugo is offline
hi
Darugo's Avatar
Join Date: May 2007
Posts: 63
Darugo is an unknown quantity at this point
:/

edit: Also I have lights&weather disabled.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	asd.PNG
Views:	184
Size:	368.3 KB
ID:	47600  

Last edited by Darugo; 03-07-2009 at 07:49 PM.. Reason: D:
Reply With Quote
  #8  
Old 03-07-2009, 08:33 PM
LoneAngelIbesu LoneAngelIbesu is offline
master of infinite loops
LoneAngelIbesu's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Toldeo, Ohio
Posts: 1,049
LoneAngelIbesu has a spectacular aura aboutLoneAngelIbesu has a spectacular aura about
Send a message via AIM to LoneAngelIbesu
Quote:
Originally Posted by Darugo View Post
:/

edit: Also I have lights&weather disabled.
You could try closing all unnecessary processes. For instance, I doubt you need iPodService.exe/iTunesHelper.exe running when you don't have your iPod plugged in. I've also had problems running Graal when having Rainmeter open.

@Deas_Voice: That's an extremely high memory use level. That's about the same level that the Sims 2 uses on high quality game settings. I don't know what to say about that.
__________________
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars."
— Oscar Wilde, Lady Windermere's Fan
Reply With Quote
  #9  
Old 03-07-2009, 08:34 PM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Crono
Quote:
Originally Posted by Darugo View Post
Is it just me, or does Graal seem like a giant hog on virtually everything?
I run a sleek quad core (Q6600), and whenever I roam the Era streets I lag after every 20 or so steps.
I find it happens when you have too many files in your Graal directory. At this point I usually just rename the existing folder to something like graal_timeofyear aka graal_late2008 and re-install it fresh.
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 03-07-2009, 09:13 PM
Deas_Voice Deas_Voice is offline
Deas
Deas_Voice's Avatar
Join Date: Jun 2007
Location: Sweden
Posts: 2,264
Deas_Voice is a jewel in the roughDeas_Voice is a jewel in the rough
Send a message via AIM to Deas_Voice Send a message via MSN to Deas_Voice Send a message via Yahoo to Deas_Voice
Quote:
Originally Posted by LoneAngelIbesu View Post
@Deas_Voice: That's an extremely high memory use level. That's about the same level that the Sims 2 uses on high quality game settings. I don't know what to say about that.
haha, i know xD
my fan goes high every time i log on a server that is displayed on login page.
(except hosted)

e: i took two pictures of the login page too, in case of stefan sees this thread..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	graal_lag3.png
Views:	160
Size:	459.1 KB
ID:	47601   Click image for larger version

Name:	graal_lag4.png
Views:	184
Size:	116.5 KB
ID:	47602  
__________________
.
WTF is real life, and where do I Download it?
There is no Real Life, just AFK!
since 2003~
I Support~
ღAeonღ | ღTestbedღ | ღDelteriaღ

if you are going to rep me, don't be an idiot, leave your name!
I got nothing but love for you
Reply With Quote
  #11  
Old 03-07-2009, 10:00 PM
Darugo Darugo is offline
hi
Darugo's Avatar
Join Date: May 2007
Posts: 63
Darugo is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by LoneAngelIbesu View Post
You could try closing all unnecessary processes. For instance, I doubt you need iPodService.exe/iTunesHelper.exe running when you don't have your iPod plugged in. I've also had problems running Graal when having Rainmeter open.

@Deas_Voice: That's an extremely high memory use level. That's about the same level that the Sims 2 uses on high quality game settings. I don't know what to say about that.
No I'm not saying it isn't bad for me, it's just that for this 2D game thats technically like 10+ years old it should get a performance upgrade.
Reply With Quote
  #12  
Old 03-07-2009, 10:06 PM
Pimmeh Pimmeh is offline
Rgesitreed Uesr
Pimmeh's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Utrecht, the Netherlands
Posts: 1,586
Pimmeh has a spectacular aura about
Send a message via AIM to Pimmeh Send a message via MSN to Pimmeh
Quote:
Originally Posted by Darugo View Post
:/

edit: Also I have lights&weather disabled.
Your account name means chicken in dutch, haha!
Kip, not Darugo
__________________
Oh, Death,
No wealth, no ruin, no silver, no gold
Nothing satisfies me but your soul
Reply With Quote
  #13  
Old 03-07-2009, 11:09 PM
LoneAngelIbesu LoneAngelIbesu is offline
master of infinite loops
LoneAngelIbesu's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Toldeo, Ohio
Posts: 1,049
LoneAngelIbesu has a spectacular aura aboutLoneAngelIbesu has a spectacular aura about
Send a message via AIM to LoneAngelIbesu
Quote:
Originally Posted by Darugo View Post
No I'm not saying it isn't bad for me, it's just that for this 2D game thats technically like 10+ years old it should get a performance upgrade.
The current client is only two years old, I think. But, some attention should be given to better performance.
__________________
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars."
— Oscar Wilde, Lady Windermere's Fan
Reply With Quote
  #14  
Old 03-08-2009, 01:11 AM
Chompy Chompy is offline
¯\(º_o)/¯
Chompy's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Norway
Posts: 2,815
Chompy is just really niceChompy is just really niceChompy is just really nice
Send a message via MSN to Chompy
Quote:
Originally Posted by Deas_Voice View Post
haha, i know xD
my fan goes high every time i log on a server that is displayed on login page.
(except hosted)

e: i took two pictures of the login page too, in case of stefan sees this thread..

Is it me or do you have MANY processes running? What CPU do you have?
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 03-08-2009, 01:21 AM
Deas_Voice Deas_Voice is offline
Deas
Deas_Voice's Avatar
Join Date: Jun 2007
Location: Sweden
Posts: 2,264
Deas_Voice is a jewel in the roughDeas_Voice is a jewel in the rough
Send a message via AIM to Deas_Voice Send a message via MSN to Deas_Voice Send a message via Yahoo to Deas_Voice
Quote:
Originally Posted by Chompy View Post
Is it me or do you have MANY processes running? What CPU do you have?
dono where to find CPU's @vista
__________________
.
WTF is real life, and where do I Download it?
There is no Real Life, just AFK!
since 2003~
I Support~
ღAeonღ | ღTestbedღ | ღDelteriaღ

if you are going to rep me, don't be an idiot, leave your name!
I got nothing but love for you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright (C) 1998-2019 Toonslab All Rights Reserved.