Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Graal V6 forums > Bug Report
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 13 votes, 4.69 average. Display Modes
  #241  
Old 04-21-2010, 01:42 AM
WhiteDragon WhiteDragon is offline
Banned
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,002
WhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by fowlplay4 View Post
There's still two very big flaws with V6, that I feel need to be dealt with before an open beta:

- Timeouts/Schedule Events that loop every 0.05 slowing down to 0.01~ over time
- The 2pt (estimating) increase in font size, if this isn't changed to match the Windows V5 client, then quite a few GUIs will need to be redone to look proper.
Also fixing what crashes the client in the Classic bomb gani.

I have narrowed it down to it being a setcharani which is an ani & ani script, and the ani script uses a showimg in it.
Reply With Quote
  #242  
Old 04-21-2010, 02:26 AM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
The font size will not be decreased.
Reply With Quote
  #243  
Old 04-21-2010, 02:48 AM
DustyPorViva DustyPorViva is offline
Will work for food. Maybe
DustyPorViva's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: Maryland, USA
Posts: 9,589
DustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to DustyPorViva Send a message via MSN to DustyPorViva
Quote:
Originally Posted by Stefan View Post
The font size will not be decreased.
>: (

Why?

edit: to add a little substance... I've done a few calculations using the default font size as a basis to convert sizes between the two methods: zoom(which is a multiplier) and fontsize. I fear changing the default size would mess this up, and potentially mess up a few scripts for others who do the same thing.
Reply With Quote
  #244  
Old 04-21-2010, 02:56 AM
fowlplay4 fowlplay4 is offline
team canada
fowlplay4's Avatar
Join Date: Jul 2004
Location: Canada
Posts: 5,200
fowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond repute
I really hope we don't have to do things like..

PHP Code:
if (graalversion >= 6) {
  
zoom 0.5;
} else {
  
zoom 0.7;

That would be annoying..
__________________
Quote:
Reply With Quote
  #245  
Old 04-21-2010, 05:40 AM
TSAdmin TSAdmin is offline
Forum Moderator
TSAdmin's Avatar
Join Date: Aug 2006
Location: Australia
Posts: 1,980
TSAdmin is a splendid one to beholdTSAdmin is a splendid one to beholdTSAdmin is a splendid one to beholdTSAdmin is a splendid one to beholdTSAdmin is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by fowlplay4 View Post
I really hope we don't have to do things like..

PHP Code:
if (graalversion >= 6) {
  
zoom 0.5;
} else {
  
zoom 0.7;

That would be annoying..
I don't think there'd be a fear of that in the future. When V6 is released, I'm sure V5 will be subjected to the same treatment previous versions received where if you try to log in using it you will be faced with the "Please update your version of the Graal Client" error. The only reason you'd need to include such a script would be at a time where they're both usable, such as this beta testing. But it's beta testing and the font topic has been discussed off and on already.
__________________
TSAdmin (Forum Moderator)
Welcome to the Official GraalOnline Forums! Where sharing an opinion may be seen as a declaration of war!
------------------------
· User Agreement · Code of Conduct · Forum Rules ·
· Graal Support · Administrative Contacts ·
Reply With Quote
  #246  
Old 04-21-2010, 07:11 AM
fowlplay4 fowlplay4 is offline
team canada
fowlplay4's Avatar
Join Date: Jul 2004
Location: Canada
Posts: 5,200
fowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond repute
If there change over is abrupt, I'm fine with it and will update scripts accordingly but it just seems silly to me that there's still the compatibility features for GS1 but the one thing that will graphically affect nearly every server that's used a zoomed font or default font size in a profile to a varying extent doesn't get the same treatment.

It currently feels like someone took your report that you wrote in a size 12 font, then made it all bold but this isn't nearly as easy to fix.

Attached some images of how it's currently affecting Zodiac from a quick glance.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	graal_1271826003.png
Views:	186
Size:	266.4 KB
ID:	50941   Click image for larger version

Name:	graal_1271825949.png
Views:	203
Size:	270.5 KB
ID:	50942  
__________________
Quote:
Reply With Quote
  #247  
Old 04-21-2010, 12:34 PM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
It's not like it's new, the fonts have already been different on Mac, Linux and Windows-opengl mode for years. GUI should be made compatible with different font sizes so that you can also easily switch between different font types. Imagine there would be an option to change the default GUI font?
Reply With Quote
  #248  
Old 04-21-2010, 12:59 PM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Crono
no1 addressed the problem i showed?
__________________
Reply With Quote
  #249  
Old 04-21-2010, 06:57 PM
Fulg0reSama Fulg0reSama is offline
Extrinsical Anomaly
Fulg0reSama's Avatar
Join Date: Sep 2009
Location: Ohio
Posts: 3,049
Fulg0reSama has a brilliant futureFulg0reSama has a brilliant futureFulg0reSama has a brilliant futureFulg0reSama has a brilliant futureFulg0reSama has a brilliant futureFulg0reSama has a brilliant futureFulg0reSama has a brilliant futureFulg0reSama has a brilliant future
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
no1 addressed the problem i showed?
I guess your pitch wasn't good enough.
__________________

Careful, thoughts and opinions here scare people.
Reply With Quote
  #250  
Old 04-21-2010, 07:08 PM
SKJF91 SKJF91 is offline
Registered User
Join Date: Dec 2009
Location: United States of America
Posts: 89
SKJF91 will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
no1 addressed the problem i showed?
If he addressed the problem you showed, then whats the point of a Graal v7?!
Reply With Quote
  #251  
Old 05-01-2010, 02:49 PM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
It becomes most obvious when you're moving with a frame of a gani.
This might be a problem with the gani download somehow (stuck on first frame when downloaded and used for the first time), does it again happen when you relogin to the server?
Reply With Quote
  #252  
Old 05-01-2010, 03:12 PM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Crono
Quote:
Originally Posted by Stefan View Post
This might be a problem with the gani download somehow (stuck on first frame when downloaded and used for the first time), does it again happen when you relogin to the server?
Yes. It also happens on every server and only on v6. I'm running v6 from my old Graal folder so there is nothing to download.

In general all ganis are wobbly but it only seems to happen when you move (visually it's most obvious when you move and are only on a single frame of a gani like sit). For example the sit frame is only 1 frame. If you go into the Unholy Nation spar and move left and right on the row of chairs, the same effect will happen.
__________________
Reply With Quote
  #253  
Old 05-02-2010, 10:01 PM
sssssssssss sssssssssss is offline
Cyril Rain
sssssssssss's Avatar
Join Date: May 2003
Location: Texas, USA
Posts: 1,134
sssssssssss will become famous soon enough
So how's progress? Is there a ETA on release yet?
__________________
Cyril Rain
Creator and leader of SLX
Admin of Elysium
Elysium's Facebook Page: http://facebook.com/GraalOnlineElysium
Graal Forum Thread: http://forums.graalonline.com...
Graalians Thread: http://www.graalians.com...


Reply With Quote
  #254  
Old 05-02-2010, 11:45 PM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Crono
Recorded another example. I left out the v5 version because I think we all get the pattern.

This is how it looks like when you swim on v6:

http://www.youtube.com/watch?v=HNYtgeh4Y3I

Make sure you select 720p as the video quality and fullscreen it. . Note that it was recorded at 20fps, no dips in framerate.

edit- i should really stop tagging v6 because i keep getting car links afterwards.
__________________
Reply With Quote
  #255  
Old 05-02-2010, 11:47 PM
Stephen Stephen is offline
Boom!
Stephen's Avatar
Join Date: May 2004
Location: San Francisco
Posts: 10,410
Stephen has much to be proud ofStephen has much to be proud ofStephen has much to be proud ofStephen has much to be proud ofStephen has much to be proud ofStephen has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
Recorded another example. I left out the v5 version because I think we all get the pattern.

This is how it looks like when you swim on v6:

http://www.youtube.com/watch?v=HNYtgeh4Y3I

Make sure you select 720p as the video quality and fullscreen it.

edit- i should really stop tagging v6 because i keep getting car links afterwards.
As far as it has been explained to me, any scripted movement system will suffer the result of this glitch. Although, I don't think the evoking command/function has been identified yet.
__________________
Reply With Quote
Reply

Tags
graal v6, windows

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright (C) 1998-2019 Toonslab All Rights Reserved.