Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Development Forums > Level Design
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-23-2012, 01:02 AM
brokk brokk is offline
Registered User
Join Date: May 2012
Posts: 84
brokk is on a distinguished road
Sign question

I wasn't sure whether to put this in the 'NPC scripting' section or not but I think the rules for signs and showtext are the same.

How do you go the next space down. Sounds dumb but I can't figure it out haha.

I think it has to do with the #

I checked the Graal editor to see all the sign functions but they didn't show any for next line down. I only want about 5 words per line.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2012, 01:06 AM
callimuc callimuc is offline
callimuc's Avatar
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 1,015
callimuc is a splendid one to beholdcallimuc is a splendid one to beholdcallimuc is a splendid one to beholdcallimuc is a splendid one to beholdcallimuc is a splendid one to behold
you mean like a new line? you can always use #b which should work

example:

HTML Code:
Hey#b
this is a new line
should also work for the say2() script command
__________________
MEEP!
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2012, 01:37 AM
brokk brokk is offline
Registered User
Join Date: May 2012
Posts: 84
brokk is on a distinguished road
Quote:
you mean like a new line? you can always use #b which should work

example:

HTML Code:
Hey#b
this is a new line
should also work for the say2() script command
I'm doing it in a showText
so it didn't work.

Sorry I should of specified
Reply With Quote
  #4  
Old 12-23-2012, 01:41 AM
Hezzy002 Hezzy002 is offline
Registered User
Join Date: Jul 2011
Posts: 247
Hezzy002 is a jewel in the roughHezzy002 is a jewel in the rough
\n
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2012, 01:53 AM
brokk brokk is offline
Registered User
Join Date: May 2012
Posts: 84
brokk is on a distinguished road
Quote:
\n
I did this and got an error of missing semi-colon?

Quote:
"test, test, test" /n "next line";
Reply With Quote
  #6  
Old 12-23-2012, 01:55 AM
DustyPorViva DustyPorViva is offline
Will work for food. Maybe
DustyPorViva's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: Maryland, USA
Posts: 9,589
DustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to DustyPorViva Send a message via MSN to DustyPorViva
\n should be part of the string(in quotes). If you want it outside of the string then use NL.

So:
PHP Code:
"test, test, test\nnext line"
Or

PHP Code:
"test, test, test" NL "next line"
Reply With Quote
  #7  
Old 12-23-2012, 02:38 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Are you sure showtext can display multiple lines of text? I'm pretty sure it won't and you'll just have to show multiple lines of text as separate images ("showtexts") with a different index.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 12-23-2012, 02:51 AM
DustyPorViva DustyPorViva is offline
Will work for food. Maybe
DustyPorViva's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: Maryland, USA
Posts: 9,589
DustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond reputeDustyPorViva has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to DustyPorViva Send a message via MSN to DustyPorViva
Quote:
Originally Posted by cbk1994 View Post
Are you sure showtext can display multiple lines of text? I'm pretty sure it won't and you'll just have to show multiple lines of text as separate images ("showtexts") with a different index.
Honestly I'm not sure, but don't care to bother testing it myself. At first I thought you were right and that it didn't... but now I'm not entirely sure. It may just work, but if it doesn't you're right, he'll have to go the individual images route(in which case if he wants flexibility he'll be parsing a line break anyways).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright (C) 1998-2019 Toonslab All Rights Reserved.