Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Graal V6 forums > Bug Report
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-13-2011, 02:14 AM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
Question v6: What is needed for release?

For the final release of v6 for Windows, Mac and Linux,
what should be done before the release:
- What bugs need a fix?
- What features or implementations need improvements, and what kind of improvements?

This discussion should be mainly about technically issues, not about server quality, payment options etc. Basicly the question is: what should be done before replacing the v5 download with the v6 download?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2011, 02:23 AM
MattKan MattKan is offline
the KattMan
Join Date: Aug 2010
Location: United States
Posts: 1,325
MattKan is a splendid one to beholdMattKan is a splendid one to beholdMattKan is a splendid one to beholdMattKan is a splendid one to beholdMattKan is a splendid one to behold
Send a message via AIM to MattKan
Quote:
Originally Posted by Stefan View Post
- What features or implementations need improvements, and what kind of improvements?
I'm sure 100% sure if this is what you are asking for. If it isn't, I apologize, and go ahead and delete this post if you want:

Animated Tiles in Tilesets: (As shown in: )
http://forums.graalonline.com/forums...hp?t=134261438

Better Body Colors: (As shown in: )
http://forums.graalonline.com/forums...hp?t=134259103

Also:
Could you possilby implement a feature where when you login to login it replaces global images with the correct image instead of an overwrite? That would help a lot.
__________________
Quote:
Originally Posted by Satoru Iwata
On the other hand, free-to-play games, if unbalanced, could result in some consumers paying extremely large amounts of money, and we can certainly not expect to build a good relationship with our consumers in this fashion. In order to have a favorable long-term relationship, we would like to offer free-to-play games that are balanced and reasonable.
Quote:
Originally Posted by Unximad
Eurocenter Games remains attached to the values of indies game developer and to the service our playerbase community.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-13-2011, 02:26 AM
WhiteDragon WhiteDragon is offline
Banned
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,002
WhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to behold
Have you considered adding something that automatically updates the client and just requires a client restart to switch into the new version? This is what Google Chrome does and it's incredibly useful for pushing out updates. It would make client updates a lot easier to do, and make this switch from v5 to v6 a lot less "big".

I'm not personally aware of any bugs in v6, but there will (probably) be some found in the future, so I think getting a streamlined update system would be a good move.

Regarding other improvements... well, there is a whole section on the forum for that.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-13-2011, 02:29 AM
Rufus Rufus is offline
Registered User
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 4,698
Rufus has much to be proud ofRufus has much to be proud ofRufus has much to be proud ofRufus has much to be proud ofRufus has much to be proud ofRufus has much to be proud of
I dislike how nicknames and chat are not in bold on the v6 WINDOWS client.
__________________
Quote:
Originally Posted by Loriel View Post
Seriously, you have ****-all for content and you're not exactly pulling in new developer talent, angling for prestigious titles should be your last concern.

Last edited by Rufus; 03-13-2011 at 03:04 AM.. Reason: WD confirmed this isn't a problem for the Linux client so I assume it's just Windows.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-13-2011, 02:34 AM
oo_jazz_oo oo_jazz_oo is offline
Jazz teh Awesome
oo_jazz_oo's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: California
Posts: 596
oo_jazz_oo is a jewel in the roughoo_jazz_oo is a jewel in the rough
Send a message via MSN to oo_jazz_oo
Right off the top of my head:

Sometimes after chatting, when I close the chat bar (with tab) my character will slash.
He will continue to slash if I keep openeing and closing the chat bar.
It stops if the Graal.exe window loses focus, or if I press 's' or type 's' into the chat bar.

If I just press s with the chat bar not up, my character does nothing, he doesn't swing his sword. But then after pressing s the once, I can slash like normal.
__________________

Reply With Quote
  #6  
Old 03-13-2011, 02:38 AM
WhiteDragon WhiteDragon is offline
Banned
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,002
WhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by oo_jazz_oo View Post
Right off the top of my head:

Sometimes after chatting, when I close the chat bar (with tab) my character will slash.
He will continue to slash if I keep openeing and closing the chat bar.
It stops if the Graal.exe window loses focus, or if I press 's' or type 's' into the chat bar.

If I just press s with the chat bar not up, my character does nothing, he doesn't swing his sword. But then after pressing s the once, I can slash like normal.
One way to replicate this is:
  1. hold down s,
  2. move the focus onto another program (while s is held down),
  3. release s.
Graal won't receive that release and think you still have it held. I have only confirmed this on Linux.

This is even more noticeable when you hold down an arrow key instead of s.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-13-2011, 02:51 AM
Luda Luda is offline
Registered User
Join Date: Aug 2005
Location: Canada
Posts: 2,071
Luda has much to be proud ofLuda has much to be proud ofLuda has much to be proud ofLuda has much to be proud ofLuda has much to be proud ofLuda has much to be proud of
Send a message via AIM to Luda
A more advanced PM box/system that Rufus suggested awhile back. Maybe add a YouTube embedded feature too, like the forums have.
Quote:
Originally Posted by Rufus View Post
You know, PM windows could be so much better. Going a little off topic, but I think PM's would be much better if they used something like BB Code along side a WYSIWYG or standard editor. The current features are pretty hidden, and not everyone knows you can embed images, but why? There probably should be a smileys menu instead of relying on going to the forums, and there should be a list of features somewhere.

Hmm.. heres a quick example mockup..
Reply With Quote
  #8  
Old 03-13-2011, 02:52 AM
salesman salesman is offline
Finger lickin' good.
salesman's Avatar
Join Date: Nov 2008
Location: Colorado
Posts: 1,865
salesman has much to be proud ofsalesman has much to be proud ofsalesman has much to be proud ofsalesman has much to be proud ofsalesman has much to be proud ofsalesman has much to be proud ofsalesman has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by WhiteDragon View Post
One way to replicate this is:
  1. hold down s,
  2. move the focus onto another program (while s is held down),
  3. release s.
Graal won't receive that release and think you still have it held. I have only confirmed this on Linux.

This is even more noticeable when you hold down an arrow key instead of s.
The keydown/focus change problem has been reported several times for both v5 and v6
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 03-13-2011, 03:31 AM
papajchris papajchris is offline
Zeus Condero
papajchris's Avatar
Join Date: Jan 2006
Location: Michigan
Posts: 1,600
papajchris is a splendid one to beholdpapajchris is a splendid one to beholdpapajchris is a splendid one to beholdpapajchris is a splendid one to behold
Not sure if they is something you fix on V6 or if its cuz im using windows 7 but when i have to hold Q to use my menu on Era i can move my mouse (using touchpad) at the same time.
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 03-13-2011, 03:40 AM
fowlplay4 fowlplay4 is offline
team canada
fowlplay4's Avatar
Join Date: Jul 2004
Location: Canada
Posts: 5,200
fowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by WhiteDragon View Post
keydown not releasing bug.
This is even more noticeable when you hold down an arrow key instead of s.
This is fixed in the latest Windows V6 Client (OS: W7 64-bit).

Feature Requests:
- Interpolate Player Movement: Era and Zodiac (Weapon: -Interpolation) have their own scripted versions, obviously if it would be done by the client maybe even make it an option in F3.
- Improve Networking Code: Things like player movement and other changes could probably benefit from being sent to the server via UDP. Re-add P2P (UDP) for UN sparrers.
__________________
Quote:

Last edited by fowlplay4; 03-13-2011 at 03:52 AM..
Reply With Quote
  #11  
Old 03-13-2011, 03:44 AM
oo_jazz_oo oo_jazz_oo is offline
Jazz teh Awesome
oo_jazz_oo's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: California
Posts: 596
oo_jazz_oo is a jewel in the roughoo_jazz_oo is a jewel in the rough
Send a message via MSN to oo_jazz_oo
Quote:
Originally Posted by fowlplay4 View Post
This is fixed in the latest Windows V6 Client (OS: W7 64-bit).
The tab bar bug I talked about in my post is still there in the latest v6 client, though.

I downloaded the latest client just to test it to make sure it was still there before posting. :P
__________________

Reply With Quote
  #12  
Old 03-13-2011, 03:50 AM
WhiteDragon WhiteDragon is offline
Banned
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,002
WhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to beholdWhiteDragon is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by fowlplay4 View Post
This is fixed in the latest Windows V6 Client (OS: W7 64-bit).
It isn't fixed in the Linux client. Or at least not on my Linux setup, my window manager is fairly nonstandard so it could be doing something unexpected.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-13-2011, 03:58 AM
fowlplay4 fowlplay4 is offline
team canada
fowlplay4's Avatar
Join Date: Jul 2004
Location: Canada
Posts: 5,200
fowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by oo_jazz_oo View Post
The tab bar bug I talked about in my post is still there in the latest v6 client, though.

I downloaded the latest client just to test it to make sure it was still there before posting. :P
Are you sure it's not a keyboard failure? (Disregard if you aren't using the latest Windows client)

BUG: While testing I found ChatBar opens with TAB regardless of your in Keys configuration.
FEATURE REQUEST: Add a [Default Keys] button in F3: Keys Tab.
__________________
Quote:
Reply With Quote
  #14  
Old 03-13-2011, 05:58 AM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Crono
Old style playerlist would be much appreciated by the majority, seeing as how most players use it (did a poll on multiple servers).

Quote:
Originally Posted by Rufus View Post
I dislike how nicknames and chat are not in bold on the v6 WINDOWS client.
this
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 03-13-2011, 06:20 AM
fowlplay4 fowlplay4 is offline
team canada
fowlplay4's Avatar
Join Date: Jul 2004
Location: Canada
Posts: 5,200
fowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond reputefowlplay4 has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
Old style playerlist would be much appreciated by the majority, seeing as how most players use it (did a poll on multiple servers).
It'd be cool if we could do something like:

PHP Code:
new GuiWindowCtrl("ExternalExample") {
  
y 100;
  
width height 300;
  
isexternal true;
  
nativestyle true// Makes it look like their Native OS equivalent.

__________________
Quote:
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright (C) 1998-2019 Toonslab All Rights Reserved.