Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Graal V6 forums > Feature request
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-15-2007, 05:04 AM
coreys coreys is offline
N-Pulse Assistant Manager
coreys's Avatar
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,180
coreys has a spectacular aura about
Send a message via AIM to coreys Send a message via MSN to coreys Send a message via Yahoo to coreys
Tileheight and a new level editor

Well me and Stan were talking about how tiles height (or z) could be implemented and I figured the only fool proof way Stefan could do it is to make a new level editor (if he isn't already) where you could indicate each individual tiles height (0 by default). Also the new level editor could have all the features that people have been asking for, like multiple tileset layer support, GS2 emulation, etc etc.
__________________

Quote:
*SlikRick: so should I even ask about your aim status?
*Xor: well if you want to
*Xor: but i am LARPING
*SlikRick: While on a computer?
*Xor: yes
*Xor: in my living room
*SlikRick: ahh
*Xor: i have a fort setup to hide from beasts
Reply With Quote
  #2  
Old 07-15-2007, 05:25 AM
ReBorn_Spirit ReBorn_Spirit is offline
Tįri o Taurė
Join Date: Oct 2003
Location: North Dakota, USA
Posts: 1,060
ReBorn_Spirit is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by coreys View Post
Well me and Stan were talking about how tiles height (or z) could be implemented and I figured the only fool proof way Stefan could do it is to make a new level editor (if he isn't already) where you could indicate each individual tiles height (0 by default). Also the new level editor could have all the features that people have been asking for, like multiple tileset layer support, GS2 emulation, etc etc.
GK has Z heights on the GMAP/levels, its rather common and easy to do allready. However new GS2 scripting command testing and help files in the editor would be nice. But thats about all I can really say...
__________________
Daya (Developer)
Tįri Daya Mar Sana (Forest)
Queen of Forest
Reply With Quote
  #3  
Old 07-15-2007, 05:30 AM
Imperialistic Imperialistic is offline
graal player lord
Imperialistic's Avatar
Join Date: Apr 2007
Location: Florida
Posts: 1,094
Imperialistic is a jewel in the roughImperialistic is a jewel in the rough
wow this sounds cool
__________________
" It's been swell, but the swelling's gone down. "
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2007, 05:37 AM
ReBorn_Spirit ReBorn_Spirit is offline
Tįri o Taurė
Join Date: Oct 2003
Location: North Dakota, USA
Posts: 1,060
ReBorn_Spirit is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Imperialistic View Post
wow this sounds cool
If you play Graal Kingdoms for a bit you will notice the ground has these hills all over the place. I know its rather easy to change the Z points because I've done plenty of work on the Forest Kingdom island on Graal Kingdoms. The most known work of mine can allready be seen if you go into the Forest castle.
__________________
Daya (Developer)
Tįri Daya Mar Sana (Forest)
Queen of Forest
Reply With Quote
  #5  
Old 07-15-2007, 05:43 AM
Imperialistic Imperialistic is offline
graal player lord
Imperialistic's Avatar
Join Date: Apr 2007
Location: Florida
Posts: 1,094
Imperialistic is a jewel in the roughImperialistic is a jewel in the rough
Quote:
Originally Posted by ReBorn_Spirit View Post
If you play Graal Kingdoms for a bit you will notice the ground has these hills all over the place. I know its rather easy to change the Z points because I've done plenty of work on the Forest Kingdom island on Graal Kingdoms. The most known work of mine can allready be seen if you go into the Forest castle.
cool, next time im on graal ill check it out... right now im on my psp
__________________
" It's been swell, but the swelling's gone down. "
Reply With Quote
  #6  
Old 07-15-2007, 05:46 AM
zokemon zokemon is offline
That one guy...
zokemon's Avatar
Join Date: Mar 2001
Location: Sonoma County, California
Posts: 2,925
zokemon is a jewel in the roughzokemon is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to zokemon Send a message via AIM to zokemon Send a message via MSN to zokemon Send a message via Yahoo to zokemon
I think that's a horrible idea Vash, would probably be to laggy (well not to laggy but the extra load time would not be worth the reward) and add pointless stuff to load from the .nw files (you would now have more then just 2 characters per tile) and I'm sure almost no one would use this except the more innovative servers.

I've come up with probably the only way it would work practically as follows:
Since a TLevelObject has to be on showimg layer 1 and all TShowImgs have to have some sort of layer number (I'll only talk about 0 - 3 here since 4+ doesn't matter), then the tilelayers need a "displaylayer" variable which would be some number between -1 and 4.

0 through 3 would just display the layer much like a TShowImg with that layer, -1 would be the default of tilelayers and would display under all non-tile objects. 4 would just display it over everything no matter what (except other tilelayers on 4).

These layers could then be given the "z" variable. All tilelayers, TLevelObjects and TShowImgs (on a given displaylayer) would be displayed in this order:
- Anything objects gets displayed over anything that has a lower Z variable then it.
- For any object with the same Z:
* non-tilelayers get priority and display first.
* the tilelayer with the higher index would be displayed on top.

This method should make it exactly as it is now with only new featuers added (to avoid messing with any current things using tilelayers or z attributes).

Thoughts?
__________________
Do it with a DON!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-15-2007, 05:48 AM
zokemon zokemon is offline
That one guy...
zokemon's Avatar
Join Date: Mar 2001
Location: Sonoma County, California
Posts: 2,925
zokemon is a jewel in the roughzokemon is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to zokemon Send a message via AIM to zokemon Send a message via MSN to zokemon Send a message via Yahoo to zokemon
(Double posting as last post is completely separate from this one)

Quote:
Originally Posted by ReBorn_Spirit View Post
If you play Graal Kingdoms for a bit you will notice the ground has these hills all over the place. I know its rather easy to change the Z points because I've done plenty of work on the Forest Kingdom island on Graal Kingdoms. The most known work of mine can allready be seen if you go into the Forest castle.
That is a little different and requires a gmap. Doing this won't really help you with tilelayers as I think all tiles on every layer would be effected by this z.
__________________
Do it with a DON!
Reply With Quote
  #8  
Old 07-15-2007, 09:46 AM
Lylic Lylic is offline
Banned
Join Date: Nov 2005
Location: California
Posts: 90
Lylic is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by coreys View Post
GS2 emulation
Ive wanted that since GS2 came out. I really wanted to get back into scripting without having to test stuff on servers and get yelled at when i make a mistake.
*cough* Invern *cough*
Reply With Quote
  #9  
Old 07-15-2007, 02:19 PM
killerogue killerogue is offline
Registered Omega
killerogue's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: United States
Posts: 1,920
killerogue is on a distinguished road
Send a message via AIM to killerogue Send a message via MSN to killerogue
Quote:
Originally Posted by ReBorn_Spirit View Post
GK has Z heights on the GMAP/levels, its rather common and easy to do allready. However new GS2 scripting command testing and help files in the editor would be nice. But thats about all I can really say...
Out of curiosity, do you script? Most scripters that know a bit of something know that kingdoms map utilizes a z height. It's quite obvious. The thing we're pointing out is utilizing such on a flat plane gmap.
__________________


REMEMBER, IF YOU REP ME, LEAVE A NAME!

Quote:
Originally Posted by haunter View Post
Graal admins don't die. They go to hell and regroup.
Quote:
Originally Posted by Inverness View Post
Without scripters, your graphics and levels wouldn't do anything but sit there and look pretty.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-15-2007, 05:08 PM
coreys coreys is offline
N-Pulse Assistant Manager
coreys's Avatar
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,180
coreys has a spectacular aura about
Send a message via AIM to coreys Send a message via MSN to coreys Send a message via Yahoo to coreys
Yeah, GK is a terrain map, completely different from the normal Graal style.

And Zero, I don't think it would be very laggy at all. I mean, that's like 1 extra character per tile to load. 64 extra characters would not take very long to load. That's not even 1 KB worth. It wouldn't even be noticeable. Now, depending on how it's done, it might 'cause some lag on gmaps, especially very large gmaps, but I know Stefan is smart enough to overcome that.
__________________

Quote:
*SlikRick: so should I even ask about your aim status?
*Xor: well if you want to
*Xor: but i am LARPING
*SlikRick: While on a computer?
*Xor: yes
*Xor: in my living room
*SlikRick: ahh
*Xor: i have a fort setup to hide from beasts
Reply With Quote
  #11  
Old 07-16-2007, 12:12 AM
zokemon zokemon is offline
That one guy...
zokemon's Avatar
Join Date: Mar 2001
Location: Sonoma County, California
Posts: 2,925
zokemon is a jewel in the roughzokemon is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to zokemon Send a message via AIM to zokemon Send a message via MSN to zokemon Send a message via Yahoo to zokemon
Quote:
Originally Posted by coreys View Post
Yeah, GK is a terrain map, completely different from the normal Graal style.

And Zero, I don't think it would be very laggy at all. I mean, that's like 1 extra character per tile to load. 64 extra characters would not take very long to load. That's not even 1 KB worth. It wouldn't even be noticeable. Now, depending on how it's done, it might 'cause some lag on gmaps, especially very large gmaps, but I know Stefan is smart enough to overcome that.
It's still adding something that most won't use. Better to just add something that would only add this unnoticeable lag when it is used.
__________________
Do it with a DON!
Reply With Quote
  #12  
Old 07-17-2007, 04:39 AM
OMGosh OMGosh is offline
Registered User
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
OMGosh is on a distinguished road
Just give us a NEW EDITOR. I'll settle for basic things...
Reply With Quote
  #13  
Old 07-17-2007, 05:36 AM
TalonShriner TalonShriner is offline
Levelsmith
TalonShriner's Avatar
Join Date: Feb 2006
Posts: 138
TalonShriner is on a distinguished road
Send a message via AIM to TalonShriner
How about:
1) An easier way to set tilesets and make it so that ALL tilesets work
2) A redo button
3) Fixing the small glitch where if you switch between a gmaped level (with the loadmap script in effect) and an inside level, when you switch back to the gmap, you would not have to reload the gmap.

Layers with multiple tilesets would be beautiful as well.
__________________
Shall our paths cross on the road to where ever us humans are racing to, and lets walk instead.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright (C) 1998-2019 Toonslab All Rights Reserved.