Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Graal V6 forums > Feature request
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-11-2012, 05:06 PM
Unkownsoldier Unkownsoldier is offline
Ignorance has no future
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,287
Unkownsoldier is on a distinguished road
Forums

I am not sure if it is possible, but I think it's a good idea. You can play iclassic Graal on facebook, and iclassic is also playable on the Graal client. What if we made it so we could play all the servers through the forums. So you can just log on like you do for facebook and play via the forums through an application? It may not be supported by the forums I am guessing, but I think it would be a cool idea. Then I could post on the forums, play Graal, and not have to switch back and forth. Also, you could then have special alerts on the forums for stuff going on in-game which could be beneficial. Just a thought.
__________________
Look beyond the monitor.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2012, 06:42 PM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
its not needed wtf

why cant people understand that theyre either on a computer or on their portable devices. theres only two versions graal needs - the pc one (ya im hating on the flash fb as i think its pointless when we already have a superior normal client) and mobile specific ones (iOS, android, etc. each prob configured slightly differently)

no point in fb flash, forum, etc.
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2012, 09:16 PM
Unkownsoldier Unkownsoldier is offline
Ignorance has no future
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,287
Unkownsoldier is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
its not needed wtf

why cant people understand that theyre either on a computer or on their portable devices. theres only two versions graal needs - the pc one (ya im hating on the flash fb as i think its pointless when we already have a superior normal client) and mobile specific ones (iOS, android, etc. each prob configured slightly differently)

no point in fb flash, forum, etc.
I just thought it would be easier or players, especially on the go. If I go out of town or to a library I don't necessarily want to download Graal, but if I could play it on the forums then I wouldn't have to download anything. Minecraft does the same thing with a website client and a downloadable one as well. Maybe it's not needed, but it certainly would be useful.
__________________
Look beyond the monitor.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-11-2012, 09:54 PM
dude2020 dude2020 is offline
Führer Glazey
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,417
dude2020 is a jewel in the roughdude2020 is a jewel in the rough
wtf no
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 06-11-2012, 10:34 PM
Felix_Xenophobe Felix_Xenophobe is offline
iphone era sad litle mads
Felix_Xenophobe's Avatar
Join Date: May 2005
Location: punchin yer nuts iphone era
Posts: 1,810
Felix_Xenophobe is a splendid one to beholdFelix_Xenophobe is a splendid one to beholdFelix_Xenophobe is a splendid one to beholdFelix_Xenophobe is a splendid one to beholdFelix_Xenophobe is a splendid one to behold
Send a message via MSN to Felix_Xenophobe
best idea 2012. make this man head of CJ

creative genius

hire him

BROWSE FORUMS
PLAY GRAAL
BE KING
__________________
KARTRACE
REIGNING CHAMPION
Quote:
Originally Posted by Tashkin
I have done 10x the amount any previous EA has done.
Quote:
Originally Posted by Ravenblade1979 View Post
What you need is Zone Police again.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2012, 03:06 AM
Stowen Stowen is offline
Graalian since '01
Join Date: Sep 2005
Location: Massachusets, USA
Posts: 156
Stowen will become famous soon enough
Send a message via AIM to Stowen Send a message via MSN to Stowen
Quote:
Originally Posted by Unkownsoldier View Post
Then I could post on the forums, play Graal, and not have to switch back and forth.
Most browser clients have tabs these days. You should be able to switch back and forth without a problem. Unless you have a very outdated browser? There is really no need for a Forum Graal, its pretty pointless.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-12-2012, 03:27 AM
Unkownsoldier Unkownsoldier is offline
Ignorance has no future
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,287
Unkownsoldier is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Stowen View Post
Most browser clients have tabs these days. You should be able to switch back and forth without a problem. Unless you have a very outdated browser? There is really no need for a Forum Graal, its pretty pointless.
I play Graal in full screen due to RAM issues. So having to press ctrl - enter every time I want to view the web is time consuming and also pointless. It was just a suggestion, it doesn't even have to be on the forums. It could be on www.graalonline.com for all I care, but I think we should have the option of playing via web browser.
__________________
Look beyond the monitor.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-12-2012, 03:49 AM
xXziroXx xXziroXx is offline
Master of Puppets
xXziroXx's Avatar
Join Date: May 2004
Location: Sweden
Posts: 5,288
xXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant future
Send a message via AIM to xXziroXx Send a message via MSN to xXziroXx
Quote:
Originally Posted by Unkownsoldier View Post
I play Graal in full screen due to RAM issues. So having to press ctrl - enter every time I want to view the web is time consuming and also pointless. It was just a suggestion, it doesn't even have to be on the forums. It could be on www.graalonline.com for all I care, but I think we should have the option of playing via web browser.
I'm no expert, but how would running Graal in fullscreen eat up less RAM than running it in windowed, especially when windowed is the default?
__________________

"A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad." - Shigeru Miyamoto
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2012, 04:15 AM
Unkownsoldier Unkownsoldier is offline
Ignorance has no future
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,287
Unkownsoldier is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by xXziroXx View Post
I'm no expert, but how would running Graal in fullscreen eat up less RAM than running it in windowed, especially when windowed is the default?
I am not entirely sure, all I know is I have 1.6 gb of ram. When I am in full screen 800 x 800 resolution I have no lag. However, when I am in the regular screen I can barely move. It might be caused by text I think, because if I set the text to size 1 I can move at a normal pace in the regular mode. It might not be the RAM, but it's definitely something.
__________________
Look beyond the monitor.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-12-2012, 11:08 AM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by Unkownsoldier View Post
I am not entirely sure, all I know is I have 1.6 gb of ram. When I am in full screen 800 x 800 resolution I have no lag. However, when I am in the regular screen I can barely move. It might be caused by text I think, because if I set the text to size 1 I can move at a normal pace in the regular mode. It might not be the RAM, but it's definitely something.
Maybe your GFX card isn't kicking in when you're in window mode for whatever reason. Graal's v5 text is incredibly poor when it comes to performance but I played just fine with less RAM and in window mode stretched out to more than that.

Update your drivers etc.
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 06-12-2012, 10:30 PM
Unkownsoldier Unkownsoldier is offline
Ignorance has no future
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,287
Unkownsoldier is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
Maybe your GFX card isn't kicking in when you're in window mode for whatever reason. Graal's v5 text is incredibly poor when it comes to performance but I played just fine with less RAM and in window mode stretched out to more than that.

Update your drivers etc.
I've been using v6 hoping that would fix the problem, it didn't. All of my graphics cards are updated and things like that I have made sure of it since I got the thing and it's always lagged. When ever I play Graal it turns my cpu usage to 100%, and most of the time my laptop over heats after a while of it being on. It's just a shitty 5 year old laptop though, so once I get a new one it should be fixed.
__________________
Look beyond the monitor.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-13-2012, 12:38 AM
xXziroXx xXziroXx is offline
Master of Puppets
xXziroXx's Avatar
Join Date: May 2004
Location: Sweden
Posts: 5,288
xXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant futurexXziroXx has a brilliant future
Send a message via AIM to xXziroXx Send a message via MSN to xXziroXx
Quote:
Originally Posted by Unkownsoldier View Post
I've been using v6 hoping that would fix the problem, it didn't. All of my graphics cards are updated and things like that I have made sure of it since I got the thing and it's always lagged. When ever I play Graal it turns my cpu usage to 100%, and most of the time my laptop over heats after a while of it being on. It's just a shitty 5 year old laptop though, so once I get a new one it should be fixed.
Laptops are not known for good performance, especially if you combined the word "laptop" with "shitty" and "5 year old". The good laptops costs quite a lot of money.
__________________

"A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad." - Shigeru Miyamoto
Reply With Quote
  #13  
Old 06-13-2012, 03:02 AM
Unkownsoldier Unkownsoldier is offline
Ignorance has no future
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,287
Unkownsoldier is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by xXziroXx View Post
Laptops are not known for good performance, especially if you combined the word "laptop" with "shitty" and "5 year old". The good laptops costs quite a lot of money.
I know, I think I spent $700 back then for what is probably worth $400 today. Never buying from Radio Shack again lol. Any recommendations for my next laptop?
__________________
Look beyond the monitor.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-13-2012, 01:16 PM
Crono Crono is offline
:pluffy:
Join Date: Feb 2002
Location: Sweden
Posts: 20,000
Crono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond reputeCrono has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by xXziroXx View Post
Laptops are not known for good performance, especially if you combined the word "laptop" with "shitty" and "5 year old". The good laptops costs quite a lot of money.
Yeah but to run Graal? A game that used to run on my old pentium 2 which hasn't significantly changed in appearance? Meh...even in 2006 I was running it on a 2.1ghz Athlon XP w/ 512MB of RAM and a Radeon 7500LE (PCI mind you, really horrid card) just fine.
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 06-13-2012, 01:35 PM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by Crono View Post
Yeah but to run Graal? A game that used to run on my old pentium 2 which hasn't significantly changed in appearance? Meh...even in 2006 I was running it on a 2.1ghz Athlon XP w/ 512MB of RAM and a Radeon 7500LE (PCI mind you, really horrid card) just fine.
Indeed—I have a cheap (at the time) eight-year-old laptop which runs Graal fine. The performance problems experienced by lots of players are probably compatibility issues which Stefan really needs to fix.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright (C) 1998-2019 Toonslab All Rights Reserved.