Graal Forums  

Go Back   Graal Forums > Graal V6 forums > Bug Report
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 2 votes, 4.50 average. Display Modes
  #46  
Old 10-06-2009, 06:19 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by Tigairius View Post
Yes, but Stefan doesn't want to, nor should he have to, go sift for code, that's why I asked him to post the specific part that was causing problems.
I'll do a little bit of poking around tomorrow and see if I can isolate the problem.

EDIT: I can, however, confirm that the bug does not exist on Windows.

__________________
Reply With Quote
  #47  
Old 10-07-2009, 01:36 AM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
You create the window and then resize it manually and it crashes? I could imagine that there is some problem when deleting and recreating windows, or when unhiding the window using the mac menu. Please tell me server name and script which I should add to myself so that I can debug it.
Reply With Quote
  #48  
Old 10-07-2009, 01:51 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by Stefan View Post
You create the window and then resize it manually and it crashes? I could imagine that there is some problem when deleting and recreating windows, or when unhiding the window using the mac menu. Please tell me server name and script which I should add to myself so that I can debug it.
Era Dev and "Staff/SQL Explorer" (press N to open), but you may want to wait until I've had a chance to see if I can figure out what's causing it. It's a decently-sized script that would take a while to comb through, I think.
__________________
Reply With Quote
  #49  
Old 10-07-2009, 01:55 AM
Skyld Skyld is offline
Script-fu
Skyld's Avatar
Join Date: Jan 2002
Location: United Kingdom
Posts: 3,914
Skyld has much to be proud ofSkyld has much to be proud ofSkyld has much to be proud ofSkyld has much to be proud ofSkyld has much to be proud ofSkyld has much to be proud of
Send a message via AIM to Skyld
Quote:
Originally Posted by Stefan View Post
You create the window and then resize it manually and it crashes? I could imagine that there is some problem when deleting and recreating windows, or when unhiding the window using the mac menu. Please tell me server name and script which I should add to myself so that I can debug it.
I noticed that if you have the Scripted RC set to open on connect on the Login server, or sometimes even having just opened it on Login manually, when you switch servers, the old window is not destroyed as it should be. The window "ghosts" and becomes unresponsive, and trying to close the old window makes the client crash. It is probably related to that. I think I told you about that already though.
__________________
Skyld
Reply With Quote
  #50  
Old 10-07-2009, 01:57 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by Skyld View Post
I noticed that if you have the Scripted RC set to open on connect on the Login server, or sometimes even having just opened it on Login manually, when you switch servers, the old window is not destroyed as it should be. The window "ghosts" and becomes unresponsive, and trying to close the old window makes the client crash. It is probably related to that. I think I told you about that already though.
I have noticed this as well with PMs.
__________________
Reply With Quote
  #51  
Old 10-07-2009, 04:46 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Also seems to be a problem with certain sounds (64-bit version) - they seem to loop after a certain point (e.g. on Era, listen to an explosion or even certain guns).
__________________
Reply With Quote
  #52  
Old 10-08-2009, 02:39 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by cbk1994 View Post
Era Dev and "Staff/SQL Explorer" (press N to open), but you may want to wait until I've had a chance to see if I can figure out what's causing it. It's a decently-sized script that would take a while to comb through, I think.
I managed to isolate it, though not to a specific part:

PHP Code:
//#CLIENTSIDE
function onKeyPressed(codekey) {
  if (
key == "3") {
    
showExplorer();
  }
}

function 
showExplorer() {
  new 
GuiWindowCtrl("SQL_Window") {
    
profile GuiBlueWindowProfile;

    
width 50;
    
height 50;
            
    
isExternal visible clientRelative true;
    
    new 
GuiControl("SQL_Container") {
      
useownprofile true;
      
profile.opaque true;
      
profile.fillColor "255 255 255";
      
profile.border 1;
      
      
width 30;
      
height SQL_Window.clientheight 2;
      
      
vertSizing "height";      
    }
  }

It seems to be crashing at random while resizing - some times I can resize fine, other times, it crashes the second I do it. When it resizes fine, I'm unable to duplicate the crash until I quit and reopen the client, at which point it will generally crash if I try to resize the window.

Commenting out the vertSizing variable seems to stop the crashing. It doesn't appear to happen with horizSizing, but I could be wrong.

EDIT: You can log on Era Dev and add yourself "Temp/Stripped SQL Explorer".
__________________
Reply With Quote
  #53  
Old 10-10-2009, 04:40 PM
Mayia Mayia is offline
Registered User
Mayia's Avatar
Join Date: Jul 2007
Posts: 12
Mayia is on a distinguished road
How does one get the Mac Beta :o
__________________
I come back to you, Graal the game played by many, my guilty pleasure.
Reply With Quote
  #54  
Old 10-10-2009, 07:53 PM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by Mayia View Post
How does one get the Mac Beta :o
You might try PMing Skyld, though I'm not sure if he's closed it yet because of too many people.
__________________
Reply With Quote
  #55  
Old 10-12-2009, 08:59 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Ignore does not seem to work on the playerlist, not sure what this is the result of.
__________________
Reply With Quote
  #56  
Old 10-27-2009, 12:17 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Pressing "OK" in the "Are you sure you want to close Graal?" dialog that pops up after pressing the escape key does nothing.
__________________
Reply With Quote
  #57  
Old 11-07-2009, 10:27 PM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by cbk1994 View Post
Ignore does not seem to work on the playerlist, not sure what this is the result of.
Works fine for me.
Reply With Quote
  #58  
Old 11-08-2009, 12:25 AM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
Is the Ctrl+Mouse click really needed, is anyone still using single-button mouses?

Update: new version uploaded for Skyld:
- fixed the crashing bug which cbk1994 has reported
- destroying of external windows should work better
- opening hidden windows using the window menu should work correctly
- pressing 'Yes' in the quit-menu is correctly closing the game

Last edited by Admins; 11-08-2009 at 01:00 AM..
Reply With Quote
  #59  
Old 11-08-2009, 02:04 AM
cbk1994 cbk1994 is offline
the fake one
cbk1994's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: San Francisco
Posts: 10,718
cbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond reputecbk1994 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to cbk1994
Quote:
Originally Posted by Stefan View Post
Is the Ctrl+Mouse click really needed, is anyone still using single-button mouses?
I don't think it's used a lot since it was mostly used for the trackpad and people tend to use the two-finger tap anyway, but it might be a good idea to include it for consistency with other Mac applications.
__________________
Reply With Quote
  #60  
Old 11-09-2009, 10:17 PM
Admins Admins is offline
Graal Administration
Join Date: Jan 2000
Location: Admins
Posts: 11,693
Admins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud ofAdmins has much to be proud of
I've forgot to add that there is also now a scripted filescan message (it scans the .graal folder at startup and displays a message that it is scanning files, with a cancel button).
Reply With Quote
Reply

Tags
graal v6, mac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright (C) 1998-2019 Toonslab All Rights Reserved.