Graal Forums

Graal Forums (http://forums.graalonline.com/forums/index.php)
-   Bug Report (http://forums.graalonline.com/forums/forumdisplay.php?f=193)
-   -   Windows v6 beta test (http://forums.graalonline.com/forums/showthread.php?t=134257598)

Demisis_P2P 12-19-2010 08:35 AM

Ok buddy keep up the good work.

Admins 12-19-2010 06:48 PM

A new version v5.313 has been uploaded to the usual location (http://www.graalonline.com/downloads...al_windows.zip).

Twinny 12-22-2010 03:31 PM

I've updated to latest client and it freezes for a split second every second. The frequency seems constant. It started to happen as soon as I logged into Era iPhone.

Quick Stats:
Windows 7 64bit
2.4GHz quad
9800GT

All drivers up to date

Admins 12-22-2010 06:22 PM

On Era iPhone it might be the playerlist :D

ffcmike 12-22-2010 07:06 PM

Perhaps not so much of a bug but I knew that within V5 while on a GMAP showimg type displays would not display while the parent NPC was not visible on your screen, this now seems to be the case with non-GMAP levels too in V6, for example:

http://img704.imageshack.us/img704/4...visible.th.gif

http://img545.imageshack.us/img545/6...visible.th.gif

I've since noticed it is possible to prevent by setting a shape on the NPC but would it be possible for there to be some form of server option or npc variable to prevent this?
Setting a shape doesn't solve the problem of NPCs that display things on your screen similarly to a HUD not working properly as a result of the NPC itself not being visible, which happens in our Spar Arena for instance.

I've also now noticed that you have to be more careful with variable names, for instance in one weapon script I had:

Graal Script Code:

function onCreated(){
  
dash this;


In another weapon script I had:
Graal Script Code:

if(dash != NULL){
  
temp.dash dash.attemptDash();
  if(
temp.dash){
    return;
  }


In V5 this worked fine but in V6 this caused the global variable "dash" to be set to NULL after the first time the function was called, I figured it would be because of the temp.var also being named "dash" and changing it fixed it but is this supposed to be happening now?

Unkownsoldier 12-24-2010 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by Twinny (Post 1617511)
I've updated to latest client and it freezes for a split second every second. The frequency seems constant. It started to happen as soon as I logged into Era iPhone.

Quick Stats:
Windows 7 64bit
2.4GHz quad
9800GT

All drivers up to date

this.

Crono 12-24-2010 07:12 PM

Quote:

Originally Posted by Twinny (Post 1617511)
I've updated to latest client and it freezes for a split second every second. The frequency seems constant. It started to happen as soon as I logged into Era iPhone.

Quick Stats:
Windows 7 64bit
2.4GHz quad
9800GT

All drivers up to date

happened to me too, but then there was a new update available so i downloaded it and it was fixed. :o

salesman 12-24-2010 11:32 PM

player.dontBlock(), player.blockAgain(), and player.setShape() don't seem to work at all in v6. ;)

DustyPorViva 12-25-2010 12:02 AM

There seems to be a glitch with showimg on indexes under 200(I THINK, it only happens on v6, not v5). On UN there is a weapon called Halloween/Broom. However, when I get off the broom, the script fades away a shadow showimg. But in v6 because of this, the body of my player gets glitched and starts fading whenever I'm idle.

Tim_Rocks 12-25-2010 04:55 AM

Not sure what's causing this, but every time I try to connect to a server I Graal seems to crash with this error.

Quote:

Graal has stopped working

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Graal.exe
Application Version: 5.3.1.3
Application Timestamp: 4d0e34a5
Fault Module Name: opengl32.DLL
Fault Module Version: 6.1.7600.16385
Fault Module Timestamp: 4a5bdadb
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 000218a9
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Edit: for some reason it only happens when I try connecting to Era.

Luda 12-25-2010 05:36 AM

The newest client is freezing for me aswell. Sucks cause i'm stuck with the other one and transparency issues on it is ****ed

Crono 12-28-2010 06:26 AM

nvm also have the freezing issue

Unkownsoldier 12-29-2010 04:13 PM

Freezing issue sucks please fix. Also how come we don't have fullscreen yet? Thats a necessity when I play.

oo_jazz_oo 12-30-2010 11:31 AM

Just discovered something.

Now, I don't know much about particle emitters and stuff, but I found a problem with the snowfall on UN.

Basically, the script has the particle image changing every .5 seconds, so it changed the image for each new snowflake.
On v5, changing the image of the particle would only change it for new particles...

On v6, it is changing the image for every particle, ones already created, and new ones.

Not sure if this is a glitch, or if it was a glitch in v5.
The script changing the image of said particle is:
Graal Script Code:

findimg(200).emitter.particle.image temp.newimg


Luda 01-01-2011 12:31 AM

Is it still freezing for anyone else? I was using the older version before this update because it ran perfectly well for me. Now I can't see to start it up at all so I downloaded the new one and can't get past the login screen without freezing.


All times are GMT +2. The time now is 10:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (C) 1998-2008 Linux cyberjoueurs All Rights Reserved.