Graal Forums

Graal Forums (http://forums.graalonline.com/forums/index.php)
-   Bug Report (http://forums.graalonline.com/forums/forumdisplay.php?f=193)
-   -   Windows v6 beta test (http://forums.graalonline.com/forums/showthread.php?t=134257598)

Rufus 01-09-2010 03:17 AM

  • File download: guigames_arcmessage2.png not found. Had a whole bunch of other "guigames" files not downloading too.

Quote:

Originally Posted by TSAdmin (Post 1549201)
-Just a sidenote on this screenshot while it's up though, behind my "Movement chooser" GUI in the lower right, you'll notice that Era's displayed text for server alerts never disappears, just turns black. I'm figuring there's some support issues related to how Era displays it's messages specifically because it doesn't look to have any problem with showtext();

Possibly related: In Graal 6 the (custom) state GUI on Bomy Island sets the "A S D" text to black. If I close the start bar however, the problem fixes and the text is white again. [Before] [After]

Quote:

Originally Posted by cbk1994 (Post 1549203)
These are both probably a result of using a different font rendering engine (same one Mac/Linux uses). Both of these things have been happening on Mac since I've been using it, and Stefan mentioned he was switching how fonts were rendered in the new version of Windows as well.

I wouldn't mind if they looked the same as what they have always looked like.

TSAdmin 01-09-2010 03:20 AM

Quote:

Originally Posted by DustyPorViva (Post 1549202)
Is the body problem the typical bug where changing the color values of the gani makes them disappear until they move? Or are files missing or some such?

Files are not missing and it happens even when you setbody to a body that is affected by this bug. Moving doesn't do anything either. You're a floating head basically. Changing from a body that does display to a body that doesn't though, the part of the image displayed when you did setbody to an affected body to denote the direction you were facing sticks, so if I were facing left with body1.png, then setbody to an affected body, whether I move left, right, up down, pull, push, anything the body I was previously wearing is displayed stuck in the left position until I set my body to an unaffected file.

http://i50.tinypic.com/16bkkjm.png

Admins 01-09-2010 03:22 AM

Quote:

Originally Posted by Rufus (Post 1549206)
  • File download: guigames_arcmessage2.png not found. Had a whole bunch of other "guigames" files not downloading too.

Delete your FILENAMECACHE.txt.

Quote:

Originally Posted by Rufus (Post 1549206)
I wouldn't mind if they looked the same as what they have always looked like.

It's a complete new rendering engine, it's now using the same font rendering as on Mac and Linux (which has also been changed slightly) so it can't possibly look exaclty the same.

DustyPorViva 01-09-2010 03:24 AM

Quote:

Originally Posted by Admins (Post 1549208)
Delete your FILENAMECACHE.txt.


It's a complete new rendering engine, it's now using the same font rendering as on Mac and Linux (which has also been changed slightly) so it can't possibly look exaclty the same.

But can't you make it display in bold like the older versions?

cbk1994 01-09-2010 03:28 AM

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by TSAdmin (Post 1549207)
Files are not missing and it happens even when you setbody to a body that is affected by this bug. Moving doesn't do anything either. You're a floating head basically. Changing from a body that does display to a body that doesn't though, the part of the image displayed when you did setbody to an affected body to denote the direction you were facing sticks, so if I were facing left with body1.png, then setbody to an affected body, whether I move left, right, up down, pull, push, anything the body I was previously wearing is displayed stuck in the left position until I set my body to an unaffected file.

http://i50.tinypic.com/16bkkjm.png

This (or a similar thing) happens on the Mac client as well, for example with "era_tachi-newsuit1.png" (attached) on Era.
Attachment 50197

Tigairius 01-09-2010 03:35 AM

Quote:

Originally Posted by Admins (Post 1548652)
Aren't double clicks selecting a single list entry anyway?

Currently, on native windows you can hold shift on a textlist and select many things and double click when you're done to open a mass message, so onDblClick() should also work with multiple selections.

Edit: I see what you mean though, when DblClick is invoked with multiple selections, just make it send the last entry the player clicked.


Quote:

Originally Posted by Admins (Post 1548610)
You mean when you change the text of an entry?

Yes, or an entry is added/removed.

TSAdmin 01-09-2010 03:48 AM

Quote:

Originally Posted by TSAdmin (Post 1549201)

This is not the bug in action, but on Kingdoms when you hold down left, right and down, it is almost identical to the bug.
-Okay, I am not entirely sure what causes this one specifically but after the client's been running for some time, I've noticed that switching from one window to another then back to the Game client seems to give slow movement feedback to the client to respond.
For example, once the bug kicks in, I cant move diagonally (Doesn't allow two buttons at once to be pressed, the new button cancels the first), and when I do move the feeling is as if it is moving 1 tile every 0.05 seconds with a sharp pause giving instead of a solid __________ feel like you see in my video, it gives a ---------- feel with cuts in the movement, jolts if you will.

If you get "An error occurred. Please try again later. it may not be "Live" just yet.

Okay, I managed to replicate the glitch by using multiple "ALT + KEY" combinations and sometimes holding them both down (Not sure if it's just ALT + Key, or if it's just any two keys held down too long).



Notice how the first set of seconds its like I'm moving, stopping, moving, stopping like the -------- explanation I used earlier, then the last few (After pausing video, closing and reopening a new instance of Graal) I am moving smoothly like ____________

Rufus 01-09-2010 04:20 AM

Playerlist:
  • When a member of staff sends out a mass message on tag, their PM bubble is just blue like a regular mass. Only the bubble that is on the top of the playerlist tab displays red.
  • When a player or member of staff sends a message/guild message, their heads are hidden when the bubble 'animation' is playing. Shouldn't their heads show when the PM bubble isn't flashing, instead of it just being blank?
  • Players who you select to PM go to the top of the list of players and it doesn't seem right.
  • There is a pretty large delay (a good 30 seconds) in the playerlist displaying guild tags once set. This also applies for moving the person into the guild tab, and for those who are unsetting their tags.
  • People who have removed their guild tags still remain in the guild list.
Profiles:
  • Profile labels are being cut because of the input boxes.
  • The "Favorite Quote" part of the profile isn't wrapping.
Other:
  • I have to be unpaused to open the Options window using F3.
  • F5 still brings up the Load Level window, but is this still used?

fowlplay4 01-09-2010 04:22 AM

Quote:

Originally Posted by Rufus (Post 1549221)
[*]F5 still brings up the Load Level window, but is this still used?

Something like this should only open for Staff imo.

cbk1994 01-09-2010 04:25 AM

Quote:

Originally Posted by Rufus (Post 1549221)
  • When a member of staff sends out a mass message on tag, their PM bubble is just blue like a regular mass. Only the bubble that is on the top of the playerlist tab displays red.

Is this really a bad thing?

Rufus 01-09-2010 04:27 AM

Quote:

Originally Posted by cbk1994 (Post 1549223)
Is this really a bad thing?

Yes? It's inconsistent with the tab icon that is shown, staff messages have been red since I can remember, and they serve as a distinction between an admin message and a regular mass.

Stephen 01-09-2010 04:29 AM

Quote:

Originally Posted by Rufus (Post 1549224)
Yes? It's inconsistent with the tab icon that is shown, staff messages have been red since I can remember, and they serve as a distinction between an admin message and a regular mass.

Yea, I agree. I pointed this out in the last beta as well. >_<

Deas_Voice 01-09-2010 04:30 AM

Quote:

Originally Posted by TSAdmin (Post 1549201)
Nor do I. That said, all bugs I report have occurred on Windows 7. Here are some things I do notice-

http://i50.tinypic.com/npq5bp_th.png
Click for larger image
-Some heads and bodies (Only seems to be on Classic servers, had no problems on Zone or GK) are not displaying at all. The heads aren't always a problem, but there are still some that don't show up. A lot of bodies don't show up at all though.

that totally happens on linux(none beta) client too.
it seems to only happen with the default body system...

Rufus 01-09-2010 04:33 AM

  • Nicknames that are enlarged through script become quite blurred. [Example]

cbk1994 01-09-2010 04:47 AM

Quote:

Originally Posted by Rufus (Post 1549224)
Yes? It's inconsistent with the tab icon that is shown, staff messages have been red since I can remember, and they serve as a distinction between an admin message and a regular mass.

For private messages, sure, but the fact that it's under the "Staff" heading seems a fair enough indication to me that's it's from a staff member :p.

It's annoying when on Windows because there's no way of distinguishing between a mass message and a personal message.


All times are GMT +2. The time now is 05:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (C) 1998-2008 Linux cyberjoueurs All Rights Reserved.