PDA

View Full Version : Sound/Crashing on Vista


CheeToS2
07-14-2007, 09:19 PM
Sound is not working for me and the client randomly crashes for me on Vista Business x64. I'm pretty sure both problems are somehow related to fmod.The graphical problems are fixed for me now, though :)

Admins
07-14-2007, 09:55 PM
Sounds are by default not enabled on 64 bit because its not compatible. There shouldn't be crashes though, any hint when they appear?

CheeToS2
07-14-2007, 10:03 PM
Sounds are by default not enabled on 64 bit because its not compatible. There shouldn't be crashes though, any hint when they appear?

No hint at all :(. It seems completely random. It has happened just walking around and while playing sudoku (sounds work for flash). Is there a way to enable sound for x64 or is completely incompatible?

If you want to make some version with verbose logging to help find any problems, I'd be willing to run it :)

Vulcan
07-15-2007, 01:40 PM
No hint at all :(. It seems completely random. It has happened just walking around and while playing sudoku (sounds work for flash). Is there a way to enable sound for x64 or is completely incompatible?

If you want to make some version with verbose logging to help find any problems, I'd be willing to run it :)
In game_config.txt there is an option to turn it on and off. I'm not sure of the exact name, just search sounds and you'll find it. :)

zokemon
07-15-2007, 02:09 PM
Or is just me, or does it feel weird when globals are the only ones posting in a bug thread and are solving each others problems?

Maybe I explained that wrong...

CheeToS2
07-15-2007, 09:15 PM
In game_config.txt there is an option to turn it on and off. I'm not sure of the exact name, just search sounds and you'll find it. :)

Ah, sweet, it worked :D

Admins
07-16-2007, 11:41 AM
The sound is working on your 64 bit system?

CheeToS2
07-17-2007, 02:07 AM
The sound is working on your 64 bit system?

Yes, but there are still random crashes.

Ethereal
07-17-2007, 07:10 AM
sound worked for me aswell and im on xp 64bit

CheeToS2
07-18-2007, 05:00 PM
I just replaced my hard drive because it was failing. So far, Graal has not crashed again :)