PDA

View Full Version : Dumb question


colin012
10-07-2006, 04:45 PM
I'm not very good at scripting I can change how something looks but thats it. Is their anyone who can teach me how to script unlike that text file that is to much to memorize in one day. Thanks :D

Twinny
10-07-2006, 04:48 PM
Also would help to spell the topic right :)

http://wiki.graal.net/index.php/Creation/Dev/Script/Starting_Guide

Start here. Once you have read that

http://wiki.graal.net/index.php/Creation/Dev/GScript

colin012
10-07-2006, 04:50 PM
Also would help to spell the topic right

http://wiki.graal.net/index.php/Crea...Starting_Guide

Start here. Once you have read that

http://wiki.graal.net/index.php/Creation/Dev/GScript


Thanks and oops...

Darlene159
10-07-2006, 05:05 PM
oops...Fixed :)

colin012
10-07-2006, 05:20 PM
This doesn't tell me how to change what the playerchats chat is... They should have classes for this...

Chompy
10-07-2006, 05:24 PM
This doesn't tell me how to change what the playerchats chat is... They should have classes for this...
classes?

btw, player's chat can be setted with

player.chat = "text here";

excaliber7388
10-07-2006, 05:31 PM
Here's one I started workiing on. There's a few typos, and it's only going to get you started out.
http://wiki.graal.net/index.php/Creation/Dev/Excalibur%27s_scripting_guide

Twinny
10-07-2006, 05:33 PM
Once I finish a few of the online lessons I'm making, I'll host them on a playerworld so anyone can access them.

colin012
10-07-2006, 06:10 PM
btw, player's chat can be setted with

I mean the varable

Chompy
10-07-2006, 06:30 PM
variable? define >_>

Chompy
10-07-2006, 06:31 PM
Once I finish a few of the online lessons I'm making, I'll host them on a playerworld so anyone can access them.

Yay! ^^ ;) :) :D :p :cool: :megaeek: :oo: :redface:

Twinny
10-07-2006, 06:48 PM
chat is a variable of player.

player.chat = "hai!!"; will show hai!! over a player.

Can also do stuff like

function onPlayerChats()
{
if (player.chat == "hai!")
this.chat = "hai2u!";
}


Also, if you are trying these code in Editor.exe you should warn us as GS2 does not work in Editor as of yet.