PDA

View Full Version : New hoverbike?


Kaimetsu
02-04-2005, 07:34 PM
I thought the hoverbike's trail was pretty unrealistic, so I made this alternate gani. There's a very simplistic test level included in the zip.

Stefan, let me know if you intend to use it. Some of the variables may need tweaking and I can save you the effort of deciphering my code.

Edit:
v1.11 changes the gani so that all sounds are played by the script - this way there is not as much ugly overlap
v1.12 has some insignificant changes, and now all the related graphics are included in the zip - perhaps it will alleviate the performance issues that have been reported here

Crono
02-04-2005, 08:51 PM
That is EXTREMELY laggy on my graal. Frame frates dropped like hell.

Kaimetsu
02-04-2005, 09:00 PM
That is EXTREMELY laggy on my graal. Frame frates dropped like hell.

That is strange. There aren't many images shown at once. Lemme look over the code again.

EikeSiewertsen
02-04-2005, 09:03 PM
Just wanted to say that I am not having any speed problems with it and it is working fine here. Again, it's Crono's fault!

Nice, by the way.

Spark910
02-04-2005, 10:29 PM
Hmm my client died when running it, while this computer is lower than my usual spec... I would have thought it could handle it, it's not that old.

Kaimetsu
02-04-2005, 10:39 PM
Not sure what's causing the performance problems. Does it happen as soon as you enter the level, or when you try to move?

LordZen
02-04-2005, 11:55 PM
Why the heck does it make me download "download.php" instead of the actual file? God thats frustrating.

Admins
02-05-2005, 12:40 AM
Ok added to the game, with some small modifications (converted it to use this. vars and the alpha starts at 0.6). On my 450Mhz computer it is only taking ~2% cpu usage (in the debugger window).
I have also optimized the flamethrower fire, it much less laggy now

Kaimetsu
02-05-2005, 09:15 AM
converted it to use this. vars

None of the non-this variables needed to keep their values between frames. Do we still need to use the this. prefix for all variables in gani scripts?

Spark910
02-05-2005, 12:18 PM
Not sure what's causing the performance problems. Does it happen as soon as you enter the level, or when you try to move?
It happened when I tried to move, for myself.

Kaimetsu
02-05-2005, 12:43 PM
It happened when I tried to move, for myself.

Have you tried the version that's currently on Zone?

Spark910
02-05-2005, 12:59 PM
Have you tried the version that's currently on Zone?
Yeah some time ago.

Crono
02-05-2005, 03:13 PM
It happened when I tried to move, for myself.

Same, the version on zone works though.

Kaimetsu
02-05-2005, 04:16 PM
It was probably because of the non-this vars. I'm still not sure of the rules about variable naming in ganis.

Admins
02-14-2005, 12:14 AM
It was probably because of the non-this vars. I'm still not sure of the rules about variable naming in ganis.

non-this vars are allowed, but not recommened. I also needed to change the use of the variables like "c" which were used as array and number at the same time.

Kaimetsu
02-14-2005, 12:29 AM
I also needed to change the use of the variables like "c" which were used as array and number at the same time.

That is just one of my habits :) I use the number component to store the size of the array. Probably not a good idea for compatibility with future Graal versions, but it is great for code obfuscation! :D