PDA

View Full Version : Client Lagg?


jahngod
07-13-2004, 02:00 PM
I have a 1mbit connection, and no programs open on my PC.

When i m playing Graal, its fast and fine for about 5 / 10 minutes, then the lagg hits and i have to re-open the game.
When i reopen the lagg is gone. SO it isnt the ammount of people near me - because they are still there.

My ping can be as little as 20 when this happens.
I have plent of system resources, my CPU is no where near 100% and theres spare RAM.

So what is causing this? :(

Btw Client 3 seems to work fine, and i would use it but its inpracticle.
Textures missing, look weird, and chests unopen etc. Its too BETA to use permanetly.

Rick
07-13-2004, 08:40 PM
Memory inefficiencies in Graal2 are the cause of this. Basically, you probably don't have that much RAM installed on your computer. I'd guess 128mb or so.

jahngod
07-13-2004, 09:12 PM
Try 1gig, yeah 1024mb :(

-Ramirez-
07-13-2004, 10:28 PM
My ping can be as little as 20 when this happens.
*sigh* Graal shows your "ping" absolutely nowhere.

As for your problem, is your mp3 volume all the way down in the Graal options? If so, move the slider up just a tiny bit so that it's at the lowest possible volume other than off. Having it off causes my client to lag quite a bit for some odd reason, although it doesn't start 5 to 10 seconds after I open it... it's instant.

Damix2
07-13-2004, 10:31 PM
*sigh* Graal shows your "ping" absolutely nowhere.

As for your problem, is your mp3 volume all the way down in the Graal options? If so, move the slider up just a tiny bit so that it's at the lowest possible volume other than off. Having it off causes my client to lag quite a bit for some odd reason, although it doesn't start 5 to 10 seconds after I open it... it's instant.


Maybe he is talking about frames per second (thats what alt-4 does right?)

jahngod
07-14-2004, 12:17 AM
Sorry yes, FPS.

My specs:
nVidia GeForce 4 Ti4200
Dual Processors, AMD Athlon MP (1.2Ghz each)
1gb DDR RAM

-Ramirez-
07-14-2004, 12:58 AM
Maybe he is talking about frames per second (thats what alt-4 does right?)
Nope. It's the number of bytes being received from the server. Well, I'm PRETTY sure about that anyway.

jahngod
07-14-2004, 01:33 AM
Thats all good, but how can i solve my problem :(

TESTRETIS
07-14-2004, 01:44 AM
The more weapons you have, the more lag you wil get, no matter what your connection type is.

jahngod
07-14-2004, 02:22 AM
For a moment i thought you might have solved the problem.
But i logged on as a trial account and it was still the same :/

-Ramirez-
07-14-2004, 03:25 AM
Thats all good, but how can i solve my problem :(

As for your problem, is your mp3 volume all the way down in the Graal options? If so, move the slider up just a tiny bit so that it's at the lowest possible volume other than off. Having it off causes my client to lag quite a bit for some odd reason, although it doesn't start 5 to 10 seconds after I open it... it's instant.

I didn't see you say anything in response to that, so I'm assuming you didn't try it.

jahngod
07-14-2004, 12:33 PM
Sorry yeah, tried so much forgot to reply about that.

I didnt affect me in any way.

Thallen
07-14-2004, 02:35 PM
Same exact problem I get.

jahngod
07-14-2004, 02:38 PM
Thank goodness for that, i thought it was just me!

Ive tried graphics settings, router settings, game settings, Windows XP settings.

Im kinda lost, spark or stef plz help :S

Im installing Linux atm, so i hope theyve released that Linux RC i saw earlier, lol :/

Spark910
07-14-2004, 06:52 PM
Stange problem, never heard of it before.
And Linux RC isn't public yet, however it should be soon I think, as it is in a useable and secure stage :cool:

dlang
07-14-2004, 06:54 PM
I have a problem where i'm playing graal for a little while (with RC, game, other junk open) and my computer will completely lock up (including mouse) for a few seconds, then return to normal.
I've also had the problem where if I have Graal open for a long time my graphics driver will crash (output to screen cut off) and I have to reboot.
It ONLY happens when I play Graal (usually when i'm working -____- )

Specs:
Pentium 4 1.8GHz
512MB RAM
GFX Card: NVIDIA GeForce FX 5200 (Omega 1.5303)
Res: 1152x864x32

jahngod
07-15-2004, 11:40 PM
ok i reformatted Windows, still have the same problem.
So im thinking it may be nvidia drivers maybe?