PDA

View Full Version : Graal will only run on 16-bit color mode


zell12
04-01-2004, 11:38 PM
Probably known bug for a long time, but why isn't it being fixed. It screws up everything.

Spark910
04-02-2004, 12:45 AM
Mines 32bit :(
It depends on something, that I don't know. I have seen many post of people on 16 who need 32 and vice versa, but I don't know what factor decides if 32 or 16 works best for you. Probably something to do with your graphic card... is there such a thing as 16/32bit graphic cards?

zell12
04-02-2004, 01:01 AM
Well mine is a 256-bit graphic card. So I don't think it matters. I don't understand. Mabey Graals engine doesn't like DirectX? (ATI uses directX)

Sapphire ATI Radeon 9800pro 128mb 256-bit graphics card is a high-end card, so mabey it is something with the resolutions. I'll fool with it later.

zokemon
04-02-2004, 07:56 AM
I have noticed sometimes my tiles mess up and look like a TV on a channel you don't have =o

Dach
04-02-2004, 09:03 AM
Originally posted by zokemon
I have noticed sometimes my tiles mess up and look like a TV on a channel you don't have =o
that's usually from going on a server with a tileset you haven't downloaded yet, usually

Isn't Graal a DirectX game? I thought I saw that somewhere (somewhere as in more than once even)

I dunno, Graal will probably have better video support in the new engine anyway

zell12
04-02-2004, 10:22 PM
Well I thought it was too, but I don't what causes this to happen. ATI uses DirectX, so there shouldn't be a problem there with graal. So it must be the res/color settings. :/

Polo
04-02-2004, 11:07 PM
Originally posted by zokemon
I have noticed sometimes my tiles mess up and look like a TV on a channel you don't have =o

I used to get this on my old machine whenever i resized the Graal window. :eek:

zell12
04-02-2004, 11:24 PM
Also zooming will fix the graphics that are in the level, just not the sprites, but unzooming makes them all retarded again. I noticed sometimes that resizing the window fixed them.