PDA

View Full Version : Tag helper


Geovanie Legend
06-18-2001, 08:12 AM
Ok I made a tag/guild helper NPC and it let me add people to it (it would say it created the account/nick into the guild, but it didn't) could someone either post the proper script or send it to me in a pm so i can see where i'm going wrong. thanks

CrazedMerlin
06-18-2001, 08:14 AM
Post your script so we can see if we see errors in it ;)

Geovanie Legend
06-18-2001, 08:22 AM
Ok I see no problem with that, let me round it up real fast

if (created) {
showcharacter;
setcharprop #3,head19.gif;
setcharprop #C0,orange;
setcharprop #C1,gray;
setcharprop #C2,gray;
setcharprop #C3,brown;
setcharprop #C4,black;
setcharprop #n,Tag Helper;
setcharprop #2,no-shield.gif;
dir = 2;
ap = 100;
}
if (playerchats && strequals(#g,Admin)){
//rmmember <account>
//addmember <account> <nick>
tokenize #c;
if(strequals(#t(0),addmember)){
addguildmember Admin,#t(1),#t(2);
say2 #t(2) has been added#b;
}
if(strequals(#t(0),rmmember)){
removeguildmember Admin,#t(1);
say2 #t(1) has been removed#b;
}
}

CrazedMerlin
06-18-2001, 08:24 AM
When you do it it says so and so were added?

Geovanie Legend
06-18-2001, 08:27 AM
yep it pops up the sign that says #t(2) was added
the #t(2) of course being the nickname like
Geovanie Legend has been added

CrazedMerlin
06-18-2001, 08:29 AM
ummm...
hmm i dont see whats wrong, sorry cant help there:(

Geovanie Legend
06-18-2001, 08:47 AM
lol ok and it would appear that your the only one who's even taken the time to atleast respond, but thanks anyway

Falcor
06-18-2001, 08:53 AM
Originally posted by Geovanie Legend
lol ok and it would appear that your the only one who's even taken the time to atleast respond, but thanks anyway

Try #s(#t(0)) ??? I duno .It dont apear wrong =\

Geovanie Legend
06-18-2001, 09:04 AM
lol that done nothing, with that added it wouldn't even do anything, maybe i put it int he wrong place though.. post the whole script so i'll know

CrazedMerlin
06-18-2001, 10:25 AM
Just wait for kami!
He always helps when in need =D

Spearman
06-18-2001, 10:35 AM
Are you testing this on a server?

Geovanie Legend
06-18-2001, 10:35 AM
hehehehe cool, I just made a super leet jailing script.. it's like my first real script every, lol... i wub it to death.. i was goin nuts jailing and releasing my staff with it, hehehe
I still wanna get the tag helper to work

CrazedMerlin
06-18-2001, 10:43 AM
Today i finally learned how to properly use the move command(LOL)

Geovanie Legend
06-18-2001, 10:45 AM
lol move command, hmm never used that b4.. in fact i didn't even know it existed.. that shows how far behind my scripting is :(

CrazedMerlin
06-18-2001, 10:49 AM
Originally posted by Geovanie Legend
lol move command, hmm never used that b4.. in fact i didn't even know it existed.. that shows how far behind my scripting is :(
its like
move,#,#,time,#
like move,21,9,2 =D

KJS
06-18-2001, 12:24 PM
geo...

I will help you with the tag maker code (I have one on frolic I made as you should know). I will get home on tues....

I will help you out with your scripts that you have questions about....

Geovanie Legend
06-18-2001, 02:03 PM
KJL I know your willing to help me and I do appriciate it but you own Frolic and i don't want to cut in on the time you and SLP could be using to improve your own server... but if you still want to help me then your more then welcome. Besides I just got some cool new ideas earlier while watching tv and now that i'm learning to script again I may just be able to do them :)

mhermher
06-18-2001, 05:40 PM
Did u test the tag helper off line or online cause if u use it offline it wont work cuz u cant change ur nameoffline but when u start graal and put ur name as

*Stefan (Coder) (IM BEST)(((((((())))))))(((((()))))))
it will work to cuz< ur off line test the NPC online and it might work

Geovanie Legend
06-18-2001, 05:45 PM
lol I may be a bit lost in the head, but i'm not that lost.. of course i done it all on-line using the npc's server :)

Shard_IceFire
06-18-2001, 10:17 PM
<- Back to the last page GEOVANIE that wasn't funny when you were jailing staff! Everyone was laughing and taking snapshots :(
lol just jokin
:D

Geovanie Legend
06-19-2001, 01:43 AM
(Oh, and it probably doesn't matter, but why did you have the #b thing in the say2 commands? And use elseifs!)

hehehe you talk you you knew the rest of the script, but you didn't know that #b meant line break? :)
See if you do like this..
if (playertouchsme) {
say2 Hello there, how are#b
you today?#b
I am an NPC you fool!#b
}
It would show it as a sign instead of chat text and it would simply read

Hello there, how are
you today?
I am an NPC you fool!


GEOVANIE that wasn't funny when you were jailing staff! Everyone was laughing and taking snapshots

Aww you didn't like my new toy? Everyone else seemed to get a kick out of it, I couldn't quit laughing when i had Moon God jail me and he missed every cell by a mile twice in a row, hahahahaha :cool:

ownerofbabylon
06-19-2001, 01:47 AM
Im getting better at scripting but I still have a little trouble with loops and stuff :( Thats why I hired staff :D

Geovanie Legend
06-19-2001, 01:57 AM
Stupid? Then why is that the way Stefan says it's done?

Bhala
06-19-2001, 02:14 AM
that is stupit =\

T-Squad
06-19-2001, 02:46 AM
Originally posted by Kaimetsu


I'd be very surprised if that was true. Look, I'll explain. A breakpoint breaks the line. It puts everything after that point onto the next line. Now think about it. IF YOU PUT NOTHING AFTER THE BREAKPOINT, WHAT ARE YOU PUTTING ON THE NEXT LINE?

...you confusing me Kai....

T-Squad
06-19-2001, 02:53 AM
OHHHHHHHHHH i get it...but it doesnt work that way...
*looks both ways, speaking in fear that Kaimetsu might completely confuse me, making me look like a fool for challanging his words*
if you go on lets say notepad, hit enter lots of times, and click bck to the first spot, its gonna start at the beginning...so i figure gscript works the same...if there isnt any spaces, then its just gonna skip to the next line...so Geo's script would work
*runs to corner and finds cover before Kai releases his power and knowledge before the feble Soul Blade*

T-Squad
06-19-2001, 02:57 AM
well, it would just be harder to edit...

lots of spam here#bsome more spam here#bking of spam here

thats harder to work with then...

lots of spam here#b
some more spam here#b
king of spam here

and if you dont do the above, it will just come out on the game...
lots of spam here some more spam here king of spam here

and go off the text box...

CrazedMerlin
06-19-2001, 02:59 AM
ithink kai is saying
if (action) {
say2 blah blah#b
blah blah#b
blah blah#b} <---that last line dosent need a break

CrazedMerlin
06-19-2001, 03:03 AM
lol
all this over a stupid little mistake :D

T-Squad
06-19-2001, 03:03 AM
OH lol you didnt say that, yeah that is true...bah making me type all these reply....

CrazedMerlin
06-19-2001, 03:05 AM
Originally posted by T-Squad
OH lol you didnt say that, yeah that is true...bah making me type all these reply....
He said it like three times
"Why use a break at the end of a string?"

Bhala
06-19-2001, 03:07 AM
I dont know what is more stupid

T-Squad
06-19-2001, 03:09 AM
heh...i misinterpreted his meaning...i thought he meant at the end of a line...i guess i was reading to fast :(

CrazedMerlin
06-19-2001, 03:15 AM
ll*h冧*b䵧*Mrl**mrr*h**=

Metal-Slug
06-19-2001, 11:31 PM
try instead of say2 try message or something

T-Squad
06-19-2001, 11:40 PM
Metal-Slug, learn to script before you speak...

Metal-Slug
06-20-2001, 12:12 AM
Originally posted by T-Squad
Metal-Slug, learn to script before you speak...

yes mam, i will never say anything again