PDA

View Full Version : Graal.exe Bug fix release: v2.16 Revision 5


Admins
10-31-2002, 08:59 AM
Graalv2.16 Revision5 has been uploaded, it fixes a lot of problems, definitely a must for all Graal players:

- when you switch from the tutorial into editor mode
via F4 then the classic character and animations are
restored
- the script command setlevel has been fixed; this command
should not be used in online levels because there is the
better alternative setlevel2
- a 'memory leak' with npcs has been fixed, images
of npcs have often not been discarded when leaving a
level, possibly making the game slower after some
playing, and causing freezing of nvidia gfx cards
because of too much use of the gfx card memory
- the Direct3D options for images drawn with
alpha blending or light effects have been fixed
so that all images should work correctly now
- the initializing of DirectX has been fixed to
work more optimized when switching to fullscreen,
possibly be more compatible with some gfx cards
- the script functions screenx/y have been fixed
for being used by weapon scripts
- the layer of gani movie actors is set correctly
- the assignment operator /= has been added,
so you can now use +=, -=, *=, /=, ++ and --
- the order how operators are parsed has been fixed
to match normal mathematical conventions,
now 4/2/2 is seen as (4/2)/2, which makes 1,
instead of 4/(2/2) which gave the wrong result of 4
- the favourite-quote-field in the profile window uses
the same font like the other fields
- new script variable isfocused which is set to true (1)
when you have currently set a focus via setfocus
- the debugger hint for array members is fixed to only
show the value of the member, not the whole array

Loriel
10-31-2002, 09:04 AM
You should post a link to setup.exe (www.graal2001.com/graaldownloadstuff/setup.exe) when releasing a new exe, I think :p

ZanderX
10-31-2002, 09:08 AM
Originally posted by Loriel
You should post a link to setup.exe (www.graal2001.com/graaldownloadstuff/setup.exe) when releasing a new exe, I think :p

And lazy folk around the world rejoice. ^~

zell12
10-31-2002, 09:09 AM
Stefan, while in 800x600 resolution, there are little cubes of discoloration on images. And usualy, making the window bigger, made it go away, but not no more. ;-(

also:

I just tried using light effects, and it WORKS now...!!!! YEY!!! But its laggy :(

Dach
10-31-2002, 09:28 AM
Please put this updated commands.rtf in the download, I don't like having to recover it every time I download a new version.

If anyone wants to add npc-server, please do...

CheeToS2
10-31-2002, 09:34 AM
Originally posted by Stefan

- a 'memory leak' with npcs has been fixed, images
of npcs have often not been discarded when leaving a
level, possibly making the game slower after some
playing, and causing freezing of nvidia gfx cards
because of too much use of the gfx card memory

That may be the reason it kept freezing on me when trying to get online :o

Tyhm
10-31-2002, 11:27 PM
On the one hand, good, I don't have to fix the rest of the setlevel's.
On the other hand, bah, I just fixed half of them thinking Stefan never would. ^^;

Loriel
10-31-2002, 11:46 PM
Originally posted by Tyhm
On the one hand, good, I don't have to fix the rest of the setlevel's.
On the other hand, bah, I just fixed half of them thinking Stefan never would. ^^; On the first hand, you should keep replacing the setlevel command :) Stefan will probably remove it again in a future version.

Golbez
11-01-2002, 01:16 AM
Mine was fine already :x

Tyhm
11-01-2002, 02:26 AM
Why? Clientside Classic should be gone by then, and we're batching NPCServ anyway...

Loriel
11-01-2002, 02:38 AM
Originally posted by Tyhm
Why? Clientside Classic should be gone by then, and we're batching NPCServ anyway... I hate it when people think more logical than me :( sorry

thrashsoul
11-02-2002, 08:41 PM
NPC Server on classic will kick butt...